SYNAVLIA FILIASΜια τρυφερή και συνάμα συγκινητική βραδιά, γεμάτη μηνύματα για τον καθοριστικό ρόλο που παίζει στην ανθρωπότητα η ανιδιοτελής φιλία, παρουσίασαν 120 μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, του Δημοτικού Σχολείου Τεμένης και του Δημοτικού Σχολείου Ροδοδάφνης, το απόγευμα του Σαββάτου στο Συνεδριακό Κέντρο “Πολύκεντρο” στην παραλία Αιγίου, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.).

Η όλη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος “Αν θες φιλίες…αγνόησε τις φυλές”. Τα παιδιά, μέσα από τις μελωδίες των φλογέρων τους και τους στίχους των τραγουδιών αλλά και μέσα από μικρά θεατρικά δρωμενα, προσπάθησαν επιτυχώς να ξυπνήσουν στους εκατοντάδες ακροατές, την ευαισθησία και συνάμα την πεποίθηση πως η φιλία χωρίς διακρίσεις μπορεί να ενώσει τους λαούς, στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Τον συντονισμό και τη μουσική επιμέλεια ανέλαβε ο εκπαιδευτικός μουσικής και των τριών σχολείων κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος.

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στον οργανισμό “Χαμόγελο του Παιδιού” και τιμητικά την παρακολούθησαν παιδιά και εθελοντές από το σπίτι φιλοξενίας της Τέμενης.