Λύση στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί με την μεταφορά των μαθητών στην Αχαΐα βρέθηκε μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος με την διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Από την ερχόμενη Τρίτη τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ καθώς και ιδιωτικά λεωφορεία ξεκινούν το έργο της μεταφοράς των μαθητών, ύστερα από την συμφωνία που επετεύχθη σήμερα, ως συνέχεια της συνάντησης που είχαν με τους μεταφορείς την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξόπουλος.

Η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ζήτησε μικρή προθεσμία ώστε να μπορέσει να προετοιμαστεί και αυτός είναι ο λόγος που τα δρομολόγια δεν ξεκινούν από την Δευτέρα αλλά από την προσεχή Τρίτη.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος είχε αργά το μεσημέρι συνάντηση και με τους Προέδρους των Σωματείων Ταξί Πάτρας Παναγιώτη Σκέντζο, Αιγιαλείας Παναγιώτη Αγγελόπουλο και Δυτικής Αχαΐας Γιώργο Παναγιωτόπουλο οι οποίοι δήλωσαν ότι εκπροσωπούν και τους συναδέλφους τους των Σωματείων Κάτω Αχαΐας και Ερυμάνθου. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια της μεταφοράς μαθητών μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων και αφού ο κ. Αλεξόπουλος εξήγησε προηγουμένως τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

«Όλοι μας καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να κλείσει μια εκκρεμότητα που ταλαιπωρεί μαθητές και γονείς. Πολύ σύντομα ξεκινά η μεταφορά των μαθητών στην Αχαΐα και ρυθμίζεται ένα θέμα που ειδικά φέτος παρουσίασε αρκετές αρρυθμίες για λόγους που όλοι γνωρίζουν ότι δεν αφορούν την Περιφέρεια», ανέφερε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος.