17.4 C
Aigio
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλεια«Φρένο» στις εργασίες του ΧΥΤΑ Παπανικολού

«Φρένο» στις εργασίες του ΧΥΤΑ Παπανικολού

papanikolouΜια απόφαση που επιδέχεται πολλών ερμηνειών και αναμφίβολα ανοίγει θέμα… έλαβε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το ΔΣ του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Αχαΐας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου.
Τελευταίο θέμα στην συνεδρίαση ήταν η Συζήτηση επί του 3124/11-12-14 εγγράφου του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τον ΧΥΤΑ στην «Παπανικολού». Η απόφαση που έλαβε η 3η Διαχειριστική ήταν ως κύριος του έργου να ζητήσει από την Περιφέρεια που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου να προχωρήσει σε παύση εργασιών μέχρις ότου «συμμορφωθούν» οι Περιβαλλοντικοί όροι βάσει των ζητημάτων που θέτει το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στο έγγραφό του που ως γνωστόν έχει «φέρει» ήδη και ένα πρόστιμο περί τις 96.000€…
Η απόφαση θα καθαρογραφεί και θα σταλεί στην Περιφέρεια αλλά και σε «11» ακόμα αποδέκτες μεταξύ των οποίων ο Εισαγγελέας, το ΥΠΕΚΑ και άλλοι αρμόδιοι (και εμπλεκόμενοι) φορείς.
Μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση και να σταλεί στην Περιφέρεια απαιτείται ένα χρονικό διάστημα περί τις 10-15 ημέρες ωστόσο δεν αποκλείεται η «εντολή» να δοθεί μέσα στο έτος και βεβαίως απομένει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει η Περιφέρεια το αίτημα αυτό…
Παράλληλα άλλωστε η δημοτική αρχή φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε προτάσεις που θα αφορούν την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ήδη ανοίξει για την τροποποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού και αυτό είναι ένα ζήτημα που αναμένεται άμεσα να απασχολήσει την πόλη και βεβαίως τη δημοτική αρχή.

*Παράλληλα το ΔΣ της 3ης Διαχειριστικής μετά από εισήγηση του Θ.Παναγόπουλου αποφάσισε να ορίσει Ορκωτούς Λογιστές στον φορέα ενώ εκπρόσωποι του Αναγκαστικού Συνδέσμου παρακολούθησης της σύμβασης του έργου του ΧΥΤΑ «Παπανικολού» ορίστηκαν οι Δ.Φιλιππάτος και Ν.Θανασούλιας.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular