Έως και την Παρασκευή, που θα συνεδριάσουν εκ νέου, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά, συναιχιζουν  τις κινητιοιησης τους Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος απείλησε ότι θα προχωρήσει σε κατάργηση των συμφωνιών των ασφαλιστικών ταμείων με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και στην κατάρτιση μεμονωμένων συμβάσεων με φαρμακεία, που στην περίπτωση οι φαρμακοποιοί συνεχίσουν την κινητοποίησή τους.

Ακόμα ο υπουργός χαρακτήρισε ως «συνδικαλιστική ενέργεια έξω από τα όρια της δεοντολογίας» την απόφαση των Φαρμακευτικών Συλλόγων που υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να καταβάλουν το σύνολο της φαρμακευτικής δαπάνης. Πρόσθεσε ακόμη ότι το θέμα των οφειλών στα φαρμακεία ρυθμίστηκε, καθώς την περασμένη Πέμπτη πληρώθηκαν οι οφειλές του ΟΠΑΔ και του ΙΚΑ, ενώ στις 22 Ιανουαρίου θα καταβληθούν και οι οφειλές του ΟΓΑ και μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο θα τακτοποιηθούν όλες οι υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων.

Από την άλλοι οι γιατροί συνεχίζουν και σήμερα Τρίτη τις κινητοποιήσεις τους. Οι γιατροί του ΙΚΑ πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 24ωρες απεργίες έως και την Παρασκευή, ζητώντας την κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών προβλέψεων των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ.

Ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν την αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία, ζητώντας «πάγωμα» των περικοπών στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο.