Κανένα περιθώριο για παρερμηνείες… δεν άφησε ο Θανάσης Νταβλούρος με χθεσινή δήλωσή του για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας που ατυχώς παρουσίαζαν ότι στην συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη οι δύο βουλευτές (Νταβλούρος- Τσούκαλης) συνόδευσαν …τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου. Αντίθετα με τον «Ημερησιο» που παρουσίασε με ακρίβεια τα γεγονότα στο χθεσινό του φύλλο, άλλα τοπικά Μέσα έδωσαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Γιάννη Θεοφανόπουλο, αφού τον παρουσίαζαν ως το κεντρικό πρόσωπο να επιτυγχάνει ό,τι δεν πέτυχε ο Θεοδωρακόπουλος με τους δύο βουλευτές σε «διακοσμητικό» ρόλο.Με δηκτικό τρόπο ο Θανάσης Νταβλούρος σχολίασε στον «Ημ» ότι, την περ.Δευτέρα δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Γιάννη Θεοφανόπουλο για να τον ρωτήσει εάν υπήρχε κάποιο νέο για το θέμα της ΔΟΥ. «Έχω ενημερώσει το δήμαρχο ότι την Τρίτη καταφέραμε να κλείσουμε το ραντεβού» εξηγεί στον «Ημ» ότι του απάντησε, συνεχίζοντας ότι: «Μου ζήτησε παρακλητικά να έρθει κι αυτός στο ραντεβού. Συνεννοήθηκα με το δήμαρχο, λέγοντάς μου ότι δεν είχε αντίρρηση».
Ο Αχαιός βουλευτής ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος στη χθεσινή μας επικοινωνία για τη διαστρέβλωση των γεγονότων που ούτε λίγο –ούτε πολύ, παρουσιάστηκε πως οι ρόλοι αντιστράφησαν και όσα δεν πέτυχαν οι βουλευτές και ο δήμαρχος τα… πέτυχε ο Γιάννης Θεοφανόπουλος!!!
«Του κ΄.Θεοφανόπουλου του είπα χθες με δικό μου τηλεφώνημα, αυτά που έπρεπε να του πω…» δήλωσε με νόημα στον «Ημ» ο βουλευτής, ενώ σε σαφώς πιο ήπιους τόνους ήταν η δήλωση που εξεδόθη από το πολιτικό του γραφείο.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΥ
«Με αφορμή δημοσιεύματα, σχόλια και δηλώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης των Αχαιών βουλευτών κ.κ. Θανάση Νταβλούρου-Νίκου Τσούκαλη με τον υφυπουργό Οικονομικών κ.Μαυραγάνη, για τη διεκδίκηση της συνέχισης της λειτουργίας της ΔΟΥ Αιγίου στην περιοχή της Αιγιάλειας, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Ο κ. Νταβλούρος παραμένει συνεπής και προσηλωμένος στην άποψη ότι «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», με καθαρές θέσεις και επιχειρήματα, μπορούμε να πετύχουμε αυτά που κρίνονται αναγκαία για τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας, που δοκιμάζονται από τη δημοσιονομική κρίση της χώρας.

Ο στόχος της παραμονής της ΔΟΥ Αιγίου στην περιοχή οριοθετήθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη του δημαρχείου Αιγίου και μετά από συντονισμό των ενεργειών μας με τον δήμαρχο κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο, είχαμε όλα εκείνα τα ακλόνητα επιχειρήματα που οδήγησαν τους αρμοδίους στην επανεξέταση του θέματος και τη λήψη δέσμευσης για συγκεκριμένες αποφάσεις που θα ικανοποιούν την τοπική κοινωνία.
Ως εκ τούτου, σχόλια και διαστρεβλώσεις των πραγματικών γεγονότων δεν κάνουν καλό στην κοινή προσπάθεια που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και δημοσιεύματα που «πιστώνουν» σε συγκεκριμένα πρόσωπα πρόωρους «πανηγυρισμούς» μας απομακρύνουν από τους στόχους μας.
Ειδικότερα την επιθυμία του προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Θεοφανόπουλου να παραβρεθεί στην συνάντηση που είχαμε προγραμματίσει, την ικανοποιήσαμε μετά τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, με τον οποίο είμαστε και θα παραμείνουμε σε «ανοιχτή γραμμή» για να πετύχουμε ο καθένας μέσω του θεσμικού του ρόλου αυτά που οφείλουμε στους συμπολίτες μας.
Όλοι μας πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και επιφυλακή και ως νέος βουλευτής του νομού δεν θα επιτρέψω την οποιαδήποτε εμπλοκή του ονόματός μου σε παλαιοκομματικές πρακτικές μεθόδους που καταδικάζει η κοινωνία μας ζητώντας από μας τα αυτονόητα, συνέπεια και πολιτική εντιμότητα».

Ο Γιάννη Θεοφανόπουλο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας υποστήριξε ότι δεν έχει καμιά σχέση με τα δημοσιεύματα που διαστρεβλώνουν τα γεγονότα.
Παράλληλα σε μια προφανή προσπάθεια να «κλείσει» το θέμα έκανε μνεία στην στάση των δύο βουλευτών που έδωσαν όπως είπε τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να προωθήσουν το αίτημα της περιοχής. «Ευχαριστούμε τον κ΄.Νταβλούρο και τον κ΄.Τσούκαλη που έκαναν προσπάθειες και με θέρμη υποστήριξαν ένα αίτημα που αφορά το Αίγιο και την Αιγιάλεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.