prasinoi dhmarΗ υπερβολή και η παραπλάνηση του κοινού, τείνει να γίνει εμμονή υποψηφίων διαφόρων εκλογικών συνδυασμών.

Σε σημερινές αναρτήσεις στο διαδίκτυο ενημερωθήκαμε από υποψήφια βουλευτή Κορινθίας, οικολογικής προέλευσης, του ΣΥΡΙΖΑ ότι «Βέλγος Υπουργός έρχεται στην Κόρινθο».

Αναφερόταν στον κύριο Χρήστο Δουλκερίδη, μέλος ενός εκ των Πράσινων κομμάτων στο Βέλγιο.

Προφανώς αναφέρεται στην θητεία του που ολοκήρωσε το καλοκαίρι του 2014 ως Μέλος του Γαλλόφωνου τοπικού Περιφερειακού Κοινοβουλίου της περιοχής των Βρυξελλών.

Mε Υπουργικές αρμοδιότητες στην Περιφέρεια (Region of Brussels) του, ανάλογες ενός Αντιπεριφερειάρχη Τομέα Αθηνών. Φυσικά και δεν αποτελεί Υπουργό της Κυβέρνησης του Βελγίου, όπως η ανακοίνωση, παραπλανητικά, δηλώνει.

Ευχόμαστε καλή διαμονή στον αξιόλογο, ομογενή, κύριο Δουλκερίδη και μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τους συνοδούς του.

Ως γνωστόν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι σε επίσημη, Προεδρική, ανακοίνωση τους στις 09.01.15 ζήτησαν επείγουσες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της Ελλάδας και δη στην Πράσινη Οικονομία, ενώ απέφυγαν στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ (http://europeangreens.eu/news/greekelections ).

Μέχρι στιγμής δεν είδαμε καμία δέσμευση για οικονομική μεταρύθμιση, ενώ ως Green Deal φαίνεται η οικονομική αμοιβή των Οικολόγων και υπόσχεση για συμβουλευτικούς ρόλους στο Κοινοβούλιο, όπως η επίσημη γραπτή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος αναφέρει :
“Other provisions of the deal with Syriza foresee financing support for Green candidates as well as financial support after the election and access to advisory roles in the new Greek Parliament”.

Δεν τιμά την χώρα μας τέτοια αναφορά υλικών ανταλλαγμάτων.
Ας αγωνιστούμε έμπρακτα στο μέλλον, όλα τα κόμματα με περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την ανόρθωση και υπόσταση του πολιτικού επιπέδου της χώρας.