narkotikaΣυνελήφθη αργά το απόγευμα της Δευτέρας στις Καμάρες Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας (υπήκοος Αλβανίας) ηλικίας 54 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπορία ναρκωτικών (ηρωίνης) και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο αστυνομικό δελτίο, στο πλαίσιο συντονισμένων και στοχευμένων αστυνομικών δράσεων και ελέγχων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης των ναρκωτικών, ο 54χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε να κινείται σε θαμνώδη έκταση στην περιοχή Καμάρες Αχαΐας και πραγματοποιήθηκε έλεγχος.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του τρεις νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους 30,9 γραμμαρίων, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε στο χώρο, οι αστυνομικοί εντόπισαν, μεταξύ άλλων, θαμμένες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης), τις οποίες είχε αποκρύψει ο δράστης.
Πιο αναλυτικά, κατασχέθηκαν :
• δεκατρείς (13) νάιλον συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού βάρους 160 γραμμαρίων περίπου,
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και εφεδρικές μπαταρίες,
• διάφορα σύνεργα για την παρασκευή των αυτοσχέδιων συσκευασιών, όπως ψαλίδι, σακούλες, αναπτήρες και ένα κουτάλι που χρησιμοποιούσε για δοσομετρητή και
• το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.
Σε κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δράστη, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν επιπλέον το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία των ναρκωτικών. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος αλλοδαπός διέμενε παράνομα στη χώρα.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.