tsipras«Ο Αντώνης Σαμαράς νεκρανασταίνει το φόβο, το Grexit και τη χρεοκοπία, σέρνει το χορό των ζόμπι, με μουσική υπόκρουση το ψέμα σε όλες του τις εκδοχές», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του διαρκούς συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό κατά την πρώτη του προεκλογική ομιλίας.

«Το δίλημμα είναι μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως έχει ήδη συμφωνήσει την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας σε περίπτωση που παραμείνει στην εξουσία, και προειδοποιώντας πως η εφαρμοζόμενη πολιτική φέρνει σε κίνδυνο την πρώτη κατοικία πολλών δανειοληπτών με πλειστηριασμούς «των σπιτιών του λαού».

Δήλωσε μάλιστα απολύτως βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του στις επερχόμενες εκλογές, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει παρά μόνο 10 υπουργούς.

Διεμήνυσε πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τέλος στις πολιτικές του μνημονίου και τη «βαρβαρότητα» με «σκληρή διαπραγμάτευση», και σχολίασε πως ακόμα και οι εταίροι κατανοούν πως οι υφισταμένες πολιτικές δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν.

Προσέθεσε πως η Κουμουνδούρου θα επιδιώξει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, όχι όμως μονομερώς, αλλά μέσω συλλογικών πρακτικών και με ευρωπαϊκή διάσκεψη για την ελάφρυνση του χρέους για τις χώρες του Νότου.

Κατηγόρησε δε τον κ. Σαμαρά πως είναι ο «μόνος που δεν καταλαβαίνει» την αποτυχία του προγράμματος, καθώς «ξέρει μόνο την αλήθεια της εξουσίας στο όνομα των συμφερόντων που θέλουν την Ελλάδα οικόπεδο και αποικία».

Στρέφοντας το βλέμμα στο ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως οι ελληνικές εκλογές θα λειτουργήσουν ως αφετηρία για μια ευρύτερη αλλαγή συσχετισμών στη Γηραιά Ήπειρο, αναφερόμενος συγκεκριμένα στους Podemos της Ισπανίας και το κόμμα Sinn Fein στην Ιρλανδία.

Υπογράμμισε δε πως η Ευρώπη δεν κινδυνεύει από την αριστερά, αλλά αντίθετα κινδυνεύει «από τις πολιτικές της Άνγκελα Μέρκελ», τον «νεοφιλελευθερισμό» και την «ανεργία».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην επικαιροποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ, εγκρίθηκε η πρόταση Τσίπρα για τις συμμαχίες στην Κεντρική Επιτροπή, που απευθύνει μεταξύ άλλων προσκλητήριο συστράτευσης σε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς και σε όσους με ανιδιοτέλεια συμπορεύτηκαν με την παράταξη. Κατά την ψηφοφορία υπήρξαν τρία λευκά, ενώ απείχε η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Πηγή:skai.gr