Υπό το φόβο της παρενόχλησης Ρομά που κυκλοφορούν στην περιοχή, ζουν καθημερινά οι φοιτητές και κυρίως οι φοιτήτριες των δύο σχολών του ΑΤΕΙ Αιγίου, καθώς όπως καταγγέλλουν, βρίσκονται αντιμέτωποι αρκετά συχνά με ανθρώπους της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, που τους κάνουν προκλητικές χειρονομίες και βρίζουν χυδαία.

“Εκμεταλλεύονται το γεγονός πως εδώ ζούμε μόνες μας και τρομάζουμε να πάμε και να φύγουμε από τις σχολές μας” τόνισε μιλώντας στο filodimos.gr μία φοιτήτρια που διατηρεί την ανωνυμία της. “Περιμένουν απέξω και μας φωνάζουν ακατονόμαστες φράσεις, μάς κάνουν χειρονομίες προσβλητικές και είναι λογικό να νιώθουμε απειλή. Αν δεν μείνουν σε αυτά και προχωρήσουν σε κάτι άλλο; Τι θα κάνουμε; Ποιος θα μας προστατεύσει;” συμπληρώνει η 20χρονη κοπέλα.

Παράλληλα, η ίδια και οι φίλες της αναφέρουν πως προχώρησαν σε καταγγελία στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και αποτέλεσμα μέχρι τώρα δεν είδαν. “Δεν θα ενδιαφερθεί κανένας για μας και την ασφάλειά μας;” λέει μια από τις κοπέλες, που θυμάται με νοσταλγία την ημέρα που έμαθε πως πέρασε στο Αίγιο. “Είναι μια πανέμορφη πόλη και το ΤΕΙ βρίσκεται σε ένα σημείο αξιοζήλευτο, δίπλα στη θάλασσα. Όταν πρωτοήρθα ενθουσιάστηκα. Πού να ήξερα τι με περίμενε!” τονίζει.

Πράγματι, το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και θα πρέπει οι αστυνομικές αρχές να το δουν κάπως πιο προσεκτικά. Δεν φταίνε τίποτα τα παιδιά που διάλεξαν την πόλη μας για να σπουδάσουν και ιδιαίτερα οι κοπέλες, να δέχονται τέτοιου είδους φραστικές επιθέσεις και να μην αντιδρά κανένας…

πηγή:filodimos.gr