agelikiΜέσα από GPS της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου αναδεικνύονται τα δρομολόγια προπαρασκευής της επιχείρησης αιματοκυλίσματος με την κωδική ονομασία «Γοργοπόταμος» και τις περιοχές που κινήθηκε όλους τους τελευταίους μήνες πριν την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και την «επικήρυξή» της από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.
Η εξερεύνηση του πλοηγού στα εγκληματολογικά εργαστήρια οδήγησε στην ανάκληση των δεδομένων του «ιστορικού» των διαδρομών.
Ο ηλεκτρονικός πλοηγός που εντοπίστηκε στη γιάφκα της Περαχώρας Λουτρακίου, προκάλεσε το άμεσο ενδιαφέρον των αξιωματικών του αντιτρομοκρατικού επιτελείου προκειμένου να καθοδηγήσουν τις έρευνές τους σε συγκεκριμένα γεωγραφικά σημεία. Πράγματι, όπως αποκαλύπτουν αστυνομικές πηγές, η εξερεύνηση του πλοηγού στα εγκληματολογικά εργαστήρια οδήγησε στην ανάκληση των δεδομένων του «ιστορικού» των διαδρομών, που είχαν πληκτρολογηθεί σε αυτό.
Αυτές οι διαδρομές, τα αρχικά σημεία εκκίνησης και αυτά του τελικού προορισμού, ερευνώνται πλέον διεξοδικά από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τον εντοπισμό άλλων οικιών της οργάνωσης (τουλάχιστον μία ακόμη) και οχημάτων (δύο επιπλέον). Κάποιες από τις διαδρομές φαίνεται να οδηγούν και εκτός Αττικής και Κορινθίας. Το GPS σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική έχει χρησιμοποιηθεί από την Αγγελική και τον 29χρονο «βοηθό» της από την Αλβανία, καθώς η ίδια δεν οδηγούσε.
Υπάρχουν και κάποιες κινήσεις που δεν είναι «εποχούμενες» αλλά σε… πεζή λειτουργία και παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, όπως τονίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ…

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ»
Στο μεταξύ αποκωδικοποιούνται διαρκώς νέες ηλεκτρονικές σημειώσεις, των φυλακισμένων Πυρήνων με αποδέκτη την Αγγελική. Σε κάποιες από αυτές εντοπίστηκε η κωδικοποιημένη διανομή «ρόλων» στην αιματηρή, όπως θα εξελισσόταν, επιχείρηση ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού. Αρχικά, διαπιστώνεται ότι το σχεδιάγραμμα από το εσωτερικό κλειστού φορτηγού, που είχε εντοπιστεί στη γιάφκα της Αναβύσσου, με την τοποθέτηση του αντιαρματικού RPG, των ρουκετών, των πολεμικών καλάσνικοφ, των πιστολιών και των χειροβομβίδων δεν αφορούσε τον εξοπλισμό μελών της επιχειρησιακής ομάδας του «Γοργοπόταμου» αλλά και αυτών που θα δραπέτευαν, στην ενδεχόμενη «επιτυχία» του σχεδίου.
Σε άλλο σημείο αυτών των σημειώσεων του αιματηρού… καστ, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο ‘Γ’ είναι καλός στο τιμόνι», «Ο ‘Θ’ είναι πολύ καλός στο πιστόλι. Έριξε 16 σφαίρες στον στόχο σε 6 δευτερόλεπτα»…