keriniaΤην Αιγιάλεια θα επισκεφθεί η Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου κ. Ελένη Μαύρου προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της Κεντρικής Πλατείας της Κερύνειας. Όπως είναι γνωστό η κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Κερύνειας, κατασκευάστηκε με έξοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας , Κυπρίων επιχειρηματιών και τη συμπαράσταση του Δήμου της κατεχόμενης Κερύνειας της Κύπρου. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 19 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 , στον παλιό οικισμό της τοπικής Κοινότητας Κερύνειας.

Η ενέργεια αυτή των Κυπρίων αδελφών μας, εμπεδώνει τη διαχρονική κοινή πορεία των δύο λαών και αναδεικνύει σε μια εποχή που Ελλάδα και Κύπρος βιώνουν μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, τις αξίες της αλληλεγγύης και προσφοράς που παραμένουν βαθιά ριζωμένες στο συλλογικό υποσυνείδητο και θα πρέπει να αποτελούν οδηγό των πράξεών μας.

Την κ. Υπουργό θα συνοδεύουν ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Κερύνειας κ. Γλαύκος Καριόλου και δημοτικοί σύμβουλοι Κερύνειας.
Τους επισήμους θα δεξιωθεί μετά τα εγκαίνια ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, στο ξενοδοχείο Θεμιστώ, στην τοπική κοινότητα Νικολείκων. Η Κυπριακή αντιπροσωπεία θα αφιχθεί στην Αιγιάλεια την Παρασκευή 18/1 και θα αναχωρήσει την Κυριακή 20/1, επισκεπτόμενη στο διάστημα αυτό διάφορα αξιοθέατα του Δήμου μας.