nosokomeio aigioyΣτην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπούνιας ανήγγειλε την εξής είδηση: Ο κ. Μπούνιας μα ακόμα δύο μέλη της τριμελούς επιτροπής του Νοσοκομείου σήμερα θα παρευρεθούν στο γραφείο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιώργου Γιαννόπουλου ύστερα από πρόσκληση του ίδιου του Διοικητή.
Ο κ. Μπούνιας ανέφερε τα παρακάτω «Το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας βρίσκεται εντός του υγειονομικού χάρτη και εφόσον τους επόμενους μήνες δεν διαλυθεί η χώρα η μονάδα στο Αίγιο θα ενισχυθεί.»
Η Κυβέρνηση πλέων μεταφέρει το κόστος διαχείρισης των Νοσοκομείων στους Δήμους ενώ επίσης έχει καθυστερήσει ο διορισμός των Διοικητών.
Έχουν οριστεί τα μέλη του συμβουλίου όμως χρέη Διοικητή τελεί ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας.
Η 21 Φεβρουαρίου ορίστηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όπου η Περιφέρεια και ο Δήμος θα επιχορηγήσουν εφ όσον μπορούν τις λειτουργικές έκτακτες ανάγκες του Νοσοκομείου.
Ο κ. Μπούνιας τόνισε: «Ο δήμος θα συνεισφέρει εφόσον μπορεί», «Όλοι θέλουν να βοηθήσουν το νοσοκομείο, όταν θα έρθει η ώρα θα δούμε ποιο θα βοηθήσουν».
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Λαινάς επέμεινε: «ευθύνη του Κράτους είναι η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών και όχι του δήμου.»
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μπούνια «Το ευχάριστο είναι ότι το Νοσοκομείο δεν κλείνει αλλά αναβαθμίζεται» και υποσχέθηκε να ενημερώσγη αυτός το Σώμα σε μελλοντική συνεδρίαση.