katsifarasΣτο συμβολισμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς εν μέσω της οικονομικής κρίσης και με τις συνέπειες που έχει αυτή στους πολίτες της περιοχής αναφέρεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στο μήνυμά του .
Συγκεκριμένα ο κ. Κατσιφάρας σημειώνει:
«Η 1η Μαΐου είναι μια ημέρα τιμής για τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Για τους εργαζόμενους και τους αγώνες που έχουν κάνει για να αποκτήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, να διεκδικήσουν αυτά που αξίζουν και να κατακτήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα σταθμό για την παγκόσμια εργατική τάξη, είναι ημέρα μνήμης και τιμής και συμβολίζει τους αγώνες, τις διεκδικήσεις και τις θυσίες των εργαζομένων για ελευθερία, δικαιοσύνη, ισότητα και σεβασμό.
Περισσότερο από ποτέ τα μηνύματα της αυριανής ημέρας είναι πιο επίκαιρα και πιο έντονα, καθώς η πρωτοφανής κρίση έχει πλήξει κάθε οικογένεια και κάθε πολίτη που παλεύει καθημερινά για να εξασφαλίσει τα προς το ζην, αλλά και οι κυβερνητικές πολιτικές που έχουν καταστρατηγήσει τους αγώνες και τις κατακτήσεις χρόνων.
Σε αυτή την βαθιά οικονομική ύφεση και στις σοβαρές συνέπειες που έχει στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, μόνος τρόπος για να βγάλουμε τον τόπο μας από την κρίση, είναι να προσπαθήσουμε με συνεργασία και όλες μας τις δυνάμεις να αντιστρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα.
Και αυτό πράττουμε και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα από ένα στοχευμένο πρόγραμμα που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης».