«ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ – γιορτές κάτω πόλης» είναι ο τίτλος των 4ήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας σε συνεργασία με τον Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιάλειας στην παραλιακή ζώνη της πόλης του Αιγίου από τις 12 βρύσες και τον Πλάτανο του Παυσανία μέχρι τις παλιές σταφιδαποθήκες, κατά μήκος της εγκαταλελειμμένης σιδηροδρομικής γραμμής και της ζώνης τουριστικών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας εξωτερικούς χώρους & πάρκα αλλά και τη θαλάσσια ζώνη στην περιοχή του παλιού φάρου. Για τη φιλοξενία εκθέσεων και ημερίδων θα χρησιμοποιηθεί το αναπαλαιωμένο κτήριο του κ.Θεόδωρου Κανελλόπουλου κατόπιν ευγενούς παραχώρησης για τη διοργάνωση «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ».

Στόχος των 4ήµερων πολυσυλλεκτικών και θεματικών εκδηλώσεων είναι να εκφραστούν και να αναζωπυρωθούν οι συναισθηματικοί δεσμοί των πολιτών, που συμμετέχουν είτε ενεργά είτε ως κοινό, µε τη θάλασσα, το εμπόριο και το λιμάνι που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των βιωμάτων και των καταβολών µας, σημείο αναφοράς συναισθημάτων αλλά και ελπίδας προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός λιμανιού-σύγχρονου κέντρου ανάπτυξης και προόδου.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του προγράμματος αξίζει να σημειωθούν μερικές από τις εκδηλώσεις:

Έκθεση ομαδικής φωτογραφίας & υποβρύχιας φωτογραφίας με θέμα «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» και αναφορές στην παραλιακή ζώνη, τη χαρτοποιία, τις παλιές σταφιδαποθήκες, τον σιδηροδρομικό σταθμό, την Αλυκή.

Πρωτότυπη υπαίθρια έκθεση «φωτιστικών γλυπτών», Παρουσίαση & Προβολή Προϊόντων αλλά και Έκθεση Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με αυτοκίνητα ιστορικά, αγωνιστικά, βελτιωμένα και τζιπ 4Χ4.

Ημέρα πολλαπλών θαλάσσιων δράσεων με ιστιοπλοϊκά και αλιευτικά σκάφη, δύτες, επίδειξη χειρισμού ιστιοσανίδας και αετοσανίδας.

Γεύσεις θάλασσας με καλλιτεχνικής φαντασία δίπλα σε «Κυμα…τογραφική βραδιά» με ήχους από αγαπημένες κινηματογραφικές επιτυχίες.

Μουσική & ποίηση για τη θάλασσα, Ημερίδα για τις πολλές όψεις του λιμανιού μας και μεγάλη ληκτική σπονδυλωτή συναυλία για το λιμάνι της καρδιάς μας.