Ο απόηχος των 4 ημερών που ξύπνησαν προσδοκίες

Εκθέσεις & Εκδηλώσεις, το διαρκές και το φευγαλέο, ήσαν οι δύο βασικοί άξονες της διοργάνωσης «Το λιμάνι της καρδιάς μας-γιορτές κάτω πόλης» που πραγματοποιήθηκαν 16-19 Αυγούστου 2012 στην παραλία Αιγίου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας σε συνεργασία με τον Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιάλειας υπό την αιγίδα του Δήμου μας.

Δύο και οι στόχοι του 4ήμερου οι οποίοι και επιτεύχθησαν: πρώτον, η καρδιά της πόλης χτύπησε στο λιμάνι αφού η παραλιακή ζώνη κυριολεκτικά πλημμύρισε από κόσμο κάθε ηλικίας και δεύτερον, εκφράσθηκαν με κάθε τρόπο τα συναισθήματα όλων για την κάτω πόλη καθώς και οι προσδοκίες για μια αισιόδοξη προοπτική αξιοποίησης και ανάπτυξης.

Η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αιγιάλειας, Μαρία Τσουκαλά, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το λιμάνι μας είναι εδώ. Ένα σταυροδρόμι ανάμεσα στο παρόν και στο μέλλον μας. Μια κυψέλη της μνήμης μας για το τι μπορέσαμε να κάνουμε και άρα η γένεση μιας υπόσχεσης ότι μπορούμε να το ξανακάνουμε. Με φαντασία και ευθύνη. Με στόχο το κοινό καλό. Με δουλειά αληθινή σε όλα τα επίπεδα. Το να ξαναδώσουμε σημασία στο λιμάνι μας είναι ένα μέρος της προσπάθειας να επιστρέψουμε σε μια υγιή οικονομία. Το λιμάνι δε ξυπνάει μόνο τη μνήμη του παρελθόντος αλλά και την προοπτική του μέλλοντος. Ήταν και μπορεί να ξαναγίνει το κέντρο της ζωής μας. Γι’ αυτό χρειάζεται ένα καινούργιο βλέμμα για τις δυνατότητές του απ’ όλους.»

Ο Ευάγγελος Ευαγγελίου, πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιάλειας, επισημαίνει : «Η συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις της κάτω πόλης ήταν μεγάλη και αυτό επιβεβαιώνει την απόλυτη επιτυχία. Μέσα από αυτό δίνεται η αφορμή για συνέχιση τέτοιων συνεργασιών μέσα από την συμμετοχή του κόσμου. Πιστεύω ότι με την λήξητων εκδηλώσεων αναδείχτηκε η σημασία που έχει το εμπόριο σε σχέση με το λιμάνι ενόψει κιόλας της αποπεράτωσης του νέου λιμανιού.»

Το άνοιγμα των γιορτών με τα εγκαίνια στις 16 Αυγούστου προδήλωσε και την επιτυχία της διοργάνωσης αφού, παρά τη ζέστη, ο κόσμος υποδέχθηκε με ιδιαίτερη αγάπη τα καλωσορίσματα στο διατηρητέο Φωτόπουλου σε ένα περιβάλλον τεχνών, με μουσική και ποίηση δίπλα σε πίνακες και φωτογραφίες.

Εκθέσεις Φωτογραφίας, Ζωγραφικής, Αφισών, Φωτιστικών Γλυπτών, videos & slides προσέλκυσαν πλήθος επισκεπτών. Από τις γιορτές δεν έλειψε και η προβολή προϊόντων με ταυτόχρονη προώθηση των σπορ, θαλασσίων όπως και μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Φλερτάροντας την καλαισθησία και την ποιότητα «Το λιμάνι της καρδιάς μας» ξετυλίχθηκε σε ένα σκηνικό σχεδόν αγγελοπουλικό, με φόντο τη θάλασσα και τα χρώματα της δύσης, δίπλα στις παλιές γραμμές του τρένου με μουσική και ήχους από μπάντες και άλλα σχήματα, με γεύσεις θαλασσινές ενώ στο νερό παιχνίδιζαν σκαφάκια, ιστιοπλοϊκά και ψαρόβαρκες ζωγραφίζοντας με καπνογόνα και βεγγαλικά τον ουρανό που σκοτείνιαζε…

Στο κλείσιμο των γιορτών και στην ημερίδα για το λιμάνι του Αιγίου ειπώθηκαν αλήθειες και κατατέθηκαν ουσιαστικές και ελπιδοφόρες προτάσεις για την αξιοποίηση της παραλιακής σε όλες τις εκφάνσεις της.

Οι ΧΟΡΗΓΟΙ των εκδηλώσεων είναι:

ΑΛΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Φωτοβολταϊκά Συστήματα, KARLOS enterprises, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Χορηγοί επικοινωνίας:

Ραδιοφωνικοί σταθμοί: ΕΡΑ Πάτρας, ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ 99,2

Εφημερίδες: ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ, Ημερήσιος ΑΙΓΙΟΧΟΣ, Το ΒΗΜΑ της Αιγιάλειας, Τα ΝΕΑ της Αιγιάλειας, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ΤΥΠΟΣ της Αιγιάλειας

Ειδησεογραφικά sites: www.aigialeianews.gr, www.aigialeiapress.gr, www.filodimos.gr