Με την παρούσα αναφερόμαστε, σε ένα θέμα πολύ σοβαρό, που γνωρίζουν οι υπηρεσίες σας και θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα είτε με Υπουργική Απόφαση είτε με Εγκύκλιο.

Ένα πολύ μεγάλο πλήθος μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, λόγω της συρρίκνωσης των εργασιών τους, ως αποτέλεσμα της ύφεσης και την ανύπαρκτης ρευστότητας, έχουν ρυθμίσει τις οφειλές που έχουν προς τις Δ.Ο.Υ. από διάφορες αιτίες, όπως ΦΠΑ η άλλους παρακρατούμενους φόρους, που ενδιαφέρει κυρίως το αίτημά μας

Όταν υπάρχουν τέτοιες οφειλές, οι Προϊστάμενοι των αρμόδιων Δ.Ο.Υ. υποβάλουν αιτήσεις με πίνακα χρεών προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της έδρας της Δ.Ο.Υ., ο οποίος ασκεί την ποινική δίωξη.

Το θέμα δε αυτό και κυρίως όσον αφορά την υποβολή των αιτήσεων,
παρακολουθείται από τα Δικαστικά τμήματα των Δ.Ο.Υ.

Καθώς οι ρυθμίσεις εγκρίνονται και υλοποιούνται κανονικά σύμφωνα με τα οριζόμενα, σε πολλές περιπτώσεις, τα Δικαστικά τμήματα, δεν ενημερώνονται και υφίσταται κίνδυνος άσκησης ποινικής δίωξης με πρόκληση σοβαρών προβλημάτων στις επιχειρήσεις.

Κατόπιν αυτού, αιτούμαστε, να ενεργήσετε, ώστε όταν έχουμε ρυθμίσεις και οι ρυθμίσεις υλοποιούνται κανονικά, να αναστέλλεται κάθε διαδικασία και να ενημερώνονται άμεσα τα δικαστικά τμήματα, για την διακοπή κάθε τέτοιας ενέργειας

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος

Πλάτων Μαρλαφέκας