Την 3η Δεκεμβρίου, την ημέρα που έχει καθιερώσει η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε ως Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, τιμά το Ειδικό Σχολείο Αιγίου και ανοίγει τις πόρτες του σε όσους επιθυμούν να βρεθούν κοντά σε αυτό και τα παιδιά του.Ο διευθυντής κ.Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τα παιδιά του σχολείου θα χαρούν ιδιαιτέρως με ένα τηλεφώνημα, μια επίσκεψη τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου από 09:00 π.μ έως 12:30 μ.μ. Με τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα θα προσφερθούν καφές και γλυκίσματα φτιαγμένα από γονείς και θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας «Το καναρινί ποδήλατο» στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Δημοτικού στις 10:45 π.μ -12:30 μ.μ
Τα σχολεία που επιθυμούν να παρευρεθούν, παρακαλούνται να δηλώσουν τον αντιπροσωπευτικό αριθμό μαθητών τους μέχρι 27 Νοεμβρίου 2012.
Για τη γιορτή αυτή δάσκαλοι και μαθητές του σχολείου και με τη βοήθεια του ΑΓΑΦΡΟΝ που ΑΓΑπά & ΦΡΟΝτίζει το Ειδικό Σχολείο, μέσα από μια όμορφη δράση στις 15 Νοεμβρίου 2012, αποτύπωσαν τη φαντασία τους στον τοίχο της εισόδου με χρωματιστά αγοράκια και κοριτσάκια κάτω από το δέντρο της αγάπης να βαδίζουν με χαρά προς το σχολείο τους!
Το Ειδικό Σχολείο Αιγίου λειτουργεί κάτω από κοινή στέγη με το 10ο Δημοτικό ως 4/θ με 18 μαθητές και παρέχει ειδική εκπαίδευση στο πλαίσιο των σκοπών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Διαθέτει έμπειρο προσωπικό ειδικοτήτων (ψυχολόγο, εργοθεραπευτή, λογοθεραπεύτρια, κοινωνική λειτουργό) και παρέχει συμβουλευτική και εκπαιδευτική βοήθεια σε ΣΜΕΑ, αλλά και σχολικές μονάδες γενικής αγωγής που θα το ζητήσουν.
Οι ανάγκες του Ειδικού Σχολείου Αιγίου έχουν αυξηθεί καθώς έχει διπλασιασθεί ο αριθμός των μαθητών και τα αιτήματα για εγγραφή συνεχώς αυξάνονται, γεγονός που συνεπάγεται την ανάγκη επιπλέον αιθουσών και διδακτικού προσωπικού.
Ως εκ τούτου, το σχολείο απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο, με την παράκληση να λάβουν υπόψη κατά τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις τους τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ειδικό σχολείο, το οποίο αναζητά δράσεις και συνεργασίες προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την αγορά μιας αίθουσας.