Το έκαναν και αυτό! Οι Άγγλοι προκειμένου να μπορέσουν να μετακινήσουν τον βωμό της Ολυμπιακής Φλόγας, αποφάσισαν το βράδυ της Κυριακής να την σβήσουν (σ.σ πρώτη φορά στην ιστορία των σύγχρονων Αγώνων) και να την ανάψουν ξανά σήμερα το πρωί.
Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι πάνω σε έναν εντυπωσιακό βωμό και πρέπει να καίει καθ’ όλη την διάρκεια των Αγώνων ενώ επίσης είναι υποχρεωτικό να βρίσκεται σε σημείο έτσι ώστε να είναι ορατή και εκτός σταδίου.
Οι Άγγλοι διοργανωτές λοιπόν, θέλησαν την Κυριακή να μετακινήσουν τον συγκεκριμένο βωμό και αποφάσισαν, πολύ απλά, να σβήσουν την Φλόγα και να διατηρήσουν μόνο ένα από τα φανάρια που είχαν χρησιμοποιηθεί στην λαμπαδηδρομία…
Το πρωί της Δευτέρας, λοιπόν-όπως φαίνεται και στην φωτογραφία-την άναψαν ξανά σαν να μην τρέχει τίποτα. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζάκι Μπροκ-Ντόιλ. Πάντως δεν είναι η πρώτη “γκέλα” των διοργανωτών, αφού όπως έγινε σήμερα γνωστό, χάθηκαν τα… κλειδιά του “Γουέμπλεϊ” και τώρα οι Άγγλοι τρέχουν και δεν φτάνουν.

protothema.gr