Με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους τραπεζίτες, να δώσουν ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν κόκκινα δάνεια και να μην προχωρήσουν οι ίδιοι σε ομαδικές απολύσεις.

Κατά την σημερινή συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, συζητήθηκαν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η συνεργασία κυβέρνησης και τραπεζών, με στόχο τη βελτίωση της παροχής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις, η αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Από την πλευρά τους οι τραπεζίτες, υπό τον Νίκο Καραμούζη (πρόεδρος Eurobank), παρουσίασε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Ειδικά, αναφέρθηκαν στα προβληματικά δάνεια, στα φορολογικά ζητήματα, στα αναπτυξιακά, στην εταιρική διακυβέρνηση, καθώς και στη συνεργασία τραπεζών με το υπ. Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το bankingnews.gr, οι τραπεζίτες παρουσίασαν τις απόψεις τους για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και την ανάγκη να διευθετηθεί το ταχύτερο δυνατό το συγκεκριμένο ζήτημα.
Επιπλέον, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, παρουσία του Γιάννη Δραγασάκη, έθεσαν ζητήματα ρευστότητας, επιμένοντας στη γρήγορη ένταξη της χώρας στο QE της ΕΚΤ, αλλά και το θέμα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών.
Τέλος οι τραπεζίτες συζήτησαν με τον πρωθυπουργό και το ζήτημα της τραπεζικής πίστης, καθώς σημειώθηκαν εκροές καταθέσεων το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.
Καλά πληροφορημένες τραπεζικές πηγές σημείωναν επιπλέον ότι οι εκπρόσωποι των τραπεζών, ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει ζήτημα νέας ανακεφαλαιοποίησης, σημειώνοντας στην ανάγκη για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης.