Η τραγική γερόντισσα Βικτωρία, μάνα του ήρωα, Σωτ. Τζουρά, θύμα της κυπριακής τραγωδίας, είδε την Κυριακή 8 Ιουλίου, το πρωί και πάλι να ζωντανεύουν σκηνές από το παρελθόν. Βουβή και ανήμπορη, καθισμένη σε μία καρέκλα  παρακολουθούσε την μάζωξη στην πλατεία του χωριού της, τις Κορφές Καλαβρύτων, για τα 38 χρόνια από το χαμό του γιού της, ενώ πριν 14 μήνες έφυγε από τη ζωή και ο σύζυγός της και πατέρας του ήρωα.
Με τη συμμετοχή πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και συλλόγων  ιστορικής μνήμης, τελέσθη το τρισάγιο για τον ήρωα Σωτήρη Ι. Τζουρά, δεκανέα Καταδρομών, που έπεσε το βράδυ της 21ης προς το ξημέρωμα της 22ας Ιουλίου 1974, κατά την διάρκεια αποστολής αυτοκτονίας, όταν εβλήθη το αεροσκάφος που μετέφερε αυτόν και τους άλλους στρατιώτες της Α΄ Μοίρας από το Μάλεμε Κρήτης στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.
Την εκδήλωση μνήμης άνοιξε ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γ. Λαζουράς, που αναφέρθηκε στο ιστορικό και τον ήρωα καταδρομέα, ο οποίος  πριν τον θάνατό του βρισκόταν στο χωριό του με άδεια και χάραξε το όνομά του πάνω σε πέτρα «σαν να ήξερε το τέλος του».
Την μνήμη του ήρωα τίμησε και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωσήφ Ιωσήφ, ο οποίος παραστάθηκε με την καλή σύζυγό του και χαιρέτησε την εκδήλωση, που πραγματοποιείται ανελλιπώς  από το 1974, χωρίς να παραλείψει τις ευχαριστίες του προς τον ελληνικό λαό  και τις ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, που στέκονται συμπαραστάτες στην κυπριακή υπόθεση.
Το τρισάγιο τελέσθηκε προεξάρχοντος του π. Γεωργίου Λυμπέρη, εφημερίου Αγ. Τρύφωνα Διακοπτού, ενώ μετά τις ομιλίες ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας του χωριού.
Στεφάνια κατατέθηκαν από την οικογένεια Τζουρά, από τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον δήμαρχο Καλαβρύτων, τον ανώτερο διοικητή φρουράς Πατρών ταξίαρχο Θεόδ. Μπερέτη, τον εκπρόσωπο των Κορφών Ιω. Τζουρά, από την Ένωση Κυπρίων Αχαΐας ο Ε. Πολύβιου, από την Αστυνομία Καλαβρύτων ο υπαστ. Α΄ Νικ. Πατερέλης, από την Αχαιών Ακτή εκπρόσωπός της, από τον Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων επίσης, από τον Σύλλ. Κομμάντος ’74 ο Παν. Μηλιτσόπουλος, από τον π. δήμαρχο Καλαβρύτων Θαν. Παπαδόπουλο, από τον Αιγιώτη  Γεν. Δ/ντή Περιφ. Αττικής Ανδρ. Σκαρτσίλα και από τον πρόεδρο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος  Χαρ. Ερμείδη.