Στο Εργατικό Κέντρο βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι μετά από πρόταση του Προέδρου του Συλλόγου Μηχανικών Βασίλη Ρίτη, οι Πρόεδροι των έξι από τους πιο ισχυρούς συλλόγους της περιοχής.
Με γνώμονα το κοινό καλό, τέθηκε στο τραπέζι το υπέρογκο ποσό των 6,40 ευρώ που πρέπει να πληρώνουν όλοι όσοι αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται στην Πάτρα. Το Aigialeiapress είχε τονίσει σε παλαιότερη δημοσίευση πως πολλοί είναι αυτοί που αποφεύγοντας τα διόδια, θα πηγαίνουν από την παλιά Εθνική, έναν παλιό δρόμο που όπως οτιδήποτε παλιό, επιφέρει πολλούς κινδύνους.
Σκοπός της σημερινής συνάντησης , η κατάργηση των διοδίων εντός του ίδιου Δήμου. και να ισχύσει το μισό της τιμής των διοδίων για τον ίδιο νομό (προς Καλάβρυτα και Πάτρα)
Ο Πρόεδρος των Μηχανικών, Βασίλης Ρίτης μεταξύ άλλων είπε: πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν τέλη για τα τοπικά διαμερίσματα όπως και για την Πάτρα. Μάλιστα τόνισε πως πρέπει να είναι δωρεάν σε αυτούς που επιστρέφουν αυθημερόν.

[the_ad id=”46371″]

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Λάμπης Παπαδόπουλος, πού ήδη έχει συντάξει επιστολή διαμαρτυρίας και την έχει στείλει προς τους αρμόδιους φορείς, τόνισε: «πρέπει να προτείνουμε την αρχή της αναλογικότητας, εντός του ίδιου νομού…δεν τα σηκώνει η τσέπη κανενός αυτά τα ποσά».
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Σωτήρης Κοίλιας, συμφώνησε με τις προτάσεις των άλλων συλλόγων αλλά είπε « πως είναι κάτι που πρέπει να μελετήσει».
Ο Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πάνος Γεωργόπουλος: «δεν γίνεται να παίρνεις μεροκάματο 20 ευρώ και να πρέπει να χαλάς 11 ευρώ καθημερινά στα διόδια».
Ο Γραμματέας του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Κων/νος Γιάχος : « οπωσδήποτε πρέπει να βρεθεί μία λύση».
Τέλος ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Μπέσκος, είπε: «παράλληλα πρέπει να προτείνουμε πως θα εφαρμοστούν όλα αυτά που ζητάμε για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη πρόταση».

[the_ad id=”46274″]

Αύριο το μεσημέρι στη 1.30μμ θα βρεθούν πάλι στο Εργατικό κέντρο που θα επιδώσουν κοινό ψήφισμα στον Αντιδήμαρχο Αιγίου Βασίλη Χριστόπουλο. Το θέμα θα συζητηθεί και στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ, μεθαύριο Τετάρτη. Η απόφαση του Δ.Σ που όλοι θεωρούν πως θα είναι ομόφωνη μαζί με το ψήφισμα των Συλλόγων της περιοχής θα επιδοθούν στο Υπουργείο Μεταφορών.
Πρέπει να τονιστεί πως αυτό που ζητάνε οι Σύλλογοι της Πόλης μας, το έχει καταφέρει και άλλος Δήμος, οπότε τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

[the_ad id=”46371″]

 

Πρόταση Προέδρου Συλλόγου Μηχανικών Βασίλη Ρίτη.

Θέμα: Nεα Εθνικη Οδος και Διόδια

Ένα έργο που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μετά από παρατάσεις το 2013 επιτέλους ολοκληρώθηκε έστω με μεγάλη καθυστέρηση και με κανένα αντισταθμιστικό όφελος για την Περιοχή και τον Δήμο μας.
Εκτός αν υπάρχουν προσωπικά οφέλη ορισμένων και η τοπική Αυτοδιοίκηση τα συγκαλύπτει κάνοντας μικροπολιτική.
Για την Νέα Εθνική οδό η περιοχή μας και οι κάτοικοι της υπέστησαν τα πάνδεινα, ανθρώπινες Ζωές, ταλαιπωρία μονοδρομήσεων, Σκόνη, θόρυβο και Διόδια για έναν Δρόμο που θα κατασκευαζόταν. Επίσης το Περιβάλλον της περιοχής μας υπέστη μεγάλες αλλοιώσεις, και το Κέρδος υπερίσχυε όλων των υπολοίπων.
Επίσης οι τοπικές επιχειρήσεις εκτός εκείνων της εστίασης και του καφέ δεν είδαν στα ταμεία τους κανένα έσοδο αν και από τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει θα έπρεπε πρώτα να αγοράζουν υλικά από την τοπική Αγορά και αν δεν έβρισκαν τα υλικά που απαιτούνταν τότε και μόνον τότε θα έπρεπε να αποτανθούν σε άλλες αγορές.
Παρ’ όλες τις θέσεις του κυβερνόντος κόμματος κανένας Σταθμός διοδίων εντός του ίδιου Νομού, φτάσαμε σήμερα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του ίδιου Δήμου να πρέπει να πληρώσουν Διόδια για να διανύσουν μια απόσταση μικρότερη των 25 χιλιόμετρων.
Η ύπαρξη διοδίων υπέρογκού κόστους αποτελεί διάσπαση της Ανατολικής Αιγιάλειας και του Δήμου Αιγιαλείας, γεγονός ανεπίτρεπτο και πρέπει οι διοικούντες της τοπικής αυτοδιοίκησης να μην το επιτρέψουν.

[the_ad id=”46274″]

Δηλαδή συμπεριφέρονται στους συνδημότες μας λες και πάνε ταξίδι αναψυχής για τα αυτονόητα, για την ασφάλεια του θα πρέπει να πληρώνει για να πάει στην πόλη του Δήμου του. Η δε Π.Ε.Ο που καλούνται να κάνουν χρήση οι συμπολίτες μας είναι σε άθλια κατάσταση και για την κατάσταση της έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και για την αποφυγή πληρωμής διοδίων (6,40€ μετάβαση-επιστροφή!) ο κυκλοφοριακός φόρτος έχει ήδη υπερδιπλασιαστεί.
Όλες οι δημοτικές και Δημόσιες υπηρεσίες (ΔΕΥΑ, Βοήθεια στο Σπίτι, ΔΟΥ, ΙΚΑ, κ.τ.λ.), οι εργαζόμενοι στο δήμο, στις δημοτικές επιχειρήσεις και σε υπηρεσίες του δημοσίου που δεν κατοικούν στην πόλη του Αιγίου αλλά και αυτοί που κατοικούν στο Αίγιο αλλά εργάζονται καθημερινά στις Δημοτικές Ενότητες θα πρέπει να επωμιστούν επιπλέον οικονομικό βάρος τουλάχιστο 6,40 € ανά ημέρα η εναλλακτικά να κινηθούν στη Π.Ε.Ο.. Ένας δρόμος που θα γίνει <<καρμανιόλα>> και μιλάμε για Ζωές όχι για αριθμούς και τότε θα είναι πλέον αργά!
Αυτό ξεπερνά κάθε λογική τα δε εκπτωτικά πακέτα είναι για να μας χρυσώσουν το χάπι. Ζητάμε την συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου και όλοι οι φορείς της Περιοχής.
ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:
1) Την κατάργηση των Διοδίων εντός του ίδιου Δήμου
2) Το 1/3 της υπάρχουσας τιμής των Διοδίων για τον ίδιο Νομό (προς Καλάβρυτα και Πάτρα)

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ρίτης Βασίλειος           Αδαμόπουλος Σπυρίδων

 

Της Ιωάννας Δημουλά

[the_ad id=”46371″]

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”46715″]