Μετά τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις της 6ης Φεβρουαρίου 2012 και τις τεράστιες καταστροφές που αυτές προξένησαν σε όλο σχεδόν το Δήμο μας, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Ευστάθιος Θεοδωρακόπουλος έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες: 1. Έχει αποστείλει έγγραφο προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα και την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδος με το οποίο ζητά να κηρυχθεί ο Δήμος Αιγιαλείας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ο Δήμος μας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλους του φορείς της Περιφέρειας και τους Υπεύθυνους Πολιτικής Προστασίας, τους οποίους και ευχαριστεί για την συνεργασία τους.

2. Έχει ζητήσει από όλους τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και τους τοπικούς εκπροσώπους, του Δήμου μας να καταγράψουν αναλυτικά όλες τις ζημιές προκειμένου μέχρι σήμερα το βράδυ να υποβάλει τον πλήρη φάκελο των καταστροφών στην Περιφέρεια.

3. Απέστειλε έγγραφο προς την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. για να λάβει κατεπειγόντως τα αναγκαία μέτρα στα υπό εκτέλεση έργα και ιδίως στην περιοχή του «Θολοπόταμου» της Αιγείρας και του Μεγανίτη στο Αίγιο. Στα σημεία αυτά, και ιδιαίτερα στο πρώτο, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και καταστροφές. Ήδη από τις 27-9-2011 από τον Δήμο μας είχε σταλεί έγγραφο στην ΕΡΓΟΣΕ (με κοινοποίηση στην Μηχανική Α.Ε.), με το οποίο είχε τονιστεί ο μεγάλος κίνδυνος υπερχείλισης του «Θολοπόταμου» λόγω και των εκεί εκτελούμενων εργασιών. Παρά ταύτα ουδέν μέτρο ελήφθη για την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους.

4. Δύο κλιμάκια του Δήμου με επικεφαλής τον ίδιο τον Δήμαρχο Στάθη Θεοδωρακόπουλο και τον επικεφαλής πολιτικής προστασίας Β. Φιλιππόπουλο από νωρίς το απόγευμα της 6ης Φεβρουαρίου και μέχρι τις 3 τα ξημερώματα, με την συμμετοχή των μηχανικών, έκαναν αυτοψία σε όλα τα σημεία που επλήγησαν. Χάρις τις συντονισμένες προσπάθειες αυτών, του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ανδρέα Τσιγκρή, του υπεύθυνου του γραφείου πολιτικής προστασίας του Δήμου μας κ. Χαράλαμπου Στεφανίδη, των αρμόδιων Αντιδημάρχων, Ιωάννη Παναγιωτόπουλου, Σωτήρη Παπαγεωργίου, Μιχάλη Μουτούση και όλων των υπαλλήλων του Δήμου μας δεν θρηνήσαμε θύματα.

Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας κατεβλήθησαν άοκνες προσπάθειες και τελικώς απεφεύχθησαν χειρότερες υλικές ζημιές, μολονότι οι ήδη προξενηθείσες είναι τεράστιες. Με το πρώτο φως της ημέρας εντατικοποιήθηκαν έτι περισσότερο οι σχετικές εργασίες και μέχρι αυτή την ώρα επιχειρείται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προς αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων συνδημοτών μας καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος του Δήμου μας.

Τέλος, ο Δήμος Αιγιαλείας απαιτεί από την πολιτεία να λάβει ταχέως όλα τα αναγκαία μέτρα και τις δέουσες αποφάσεις.