Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φανερωμένης  η τελετή λήξεως  των Κατηχητικών Σχολείων. Την εορταστική αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αμβρόσιος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Πανοσ. Αρχιμ. π. Καλλίνικος Πουλής, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού, πολλοί κληρικοί, τον κ. Δήμαρχο εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βασιλική Ψυχράμη, καθώς και οι γονείς και οι φίλοι των παιδιών.   Σε μια λαμπρή τελετή τα παιδιά του κατηχητικού παρουσίασαν ένα πολύ ωραίο ψυχαγωγικό πρόγραμμα αποτελούμενο από τραγούδια , ποιήματα καθώς και έξυπνα και διδακτικά θεατρικά σκετσάκια .
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άνοιξε ο υπεύθυνος των κατηχητικών σχολείων του Μητροπολιτικού μας Ναού π. Αθανάσιος Λιακόπουλος,  ο οποίος μίλησε για την ανάγκη της λειτουργίας των νεανικών συντροφιών      μέσα από τις οποίες τα μικρά παιδιά κάνουν πράξη την προσωπική επικοινωνία και εμβαθύνουν στο λόγο του Ευαγγελία μαθαίνοντας ότι ο Χριστός είναι η πραγματική ειρήνη, χαρά και ελπίδα για την άστατη ζωή μας σ έναν  κόσμο όπου όλα γύρω μας καταρρέουν. Σε ένα κόσμο που όλοι μάς έχουν προδώσει και έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μας μόνο ο ΧΡΙΣΤΟΣ  και η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ποτέ δεν πρόκειται να μας απογοητεύσουν.
Στην συνέχεια πήραν τη σκυτάλη τα παιδιά μας με διάφορα θεατρικά , παιχνίδια και τραγούδια, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων με την αυθεντικότητα, τον αυθορμητισμό, το πηγαίο ταλέντο, και το εκλεπτυσμένο χιούμορ τους.
Έκπληξη της βραδιάς απετέλεσε η  δυναμική παρουσία των νέων  του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, οι οποίοι, υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού τους διευθυντή κ. Χρήστου Κιλιά, έκλεψαν την παράσταση χορεύοντας με ζωντάνια παραδοσιακούς χορούς από τη Θράκη, την Ήπειρο καθώς και από τα αιγαιοπελαγίτικα  νησιά μας
Tην εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας,  ο οποίος συνεχάρη θερμά  τα παιδιά του κατηχητικού για την ωραία εκδήλωση που μας πρόσφεραν, υπογραμμίζοντάς τους ότι πρέπει να αγαπάνε το ΧΡΙΣΤΟ  και να είναι κοντά στην Εκκλησία,  η οποία προστατεύει τον άνθρωπο  από πολλούς κινδύνους. Συνεχάρη και ευχαρίστησε για την παρουσία τους τα παιδιά του Χορευτικού Ομίλου δια την άριστη  απόδοση των παραδοσιακών μας χορών καθώς και τον Καλλιτεχνικό τους Διευθυντή κ. Χρήστο Κιλιά.