Το σαφές και ουσιαστικό μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου για αυτοδυναμία της ΝΔ, “όχι ως δείγμα κομματικής αλαζονείας και καπρίτσιου του Σαμαρά, αλλά ως εθνική αναγκαιότητα” ανέδειξε ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος  που μίλησε στον Τηλεοπτικό Σταθμό “Super b” της Πάτρας και τον Απόστολο Βουλδή, ενόψει της πρόωρης αναμέτρησης της μεθεπόμενης Κυριακής.

Αφού μίλησε ξεκάθαρα για “εκλογές ευθύνης κι όχι για να κάνει  την πλάκα του ο καθένας”, στάθηκε θετικά απέναντι στο γεγονός της μικρής προεκλογικής περιόδου, λέγοντας πως “το κακό για την χώρα ήταν η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος , από τον Οκτώβριο και μετά” για να καταλήξει λέγοντας:” για μας τους υποψηφίους  ότι έχουμε να πούμε μπορούμε και σε είκοσι μέρες , στο κάτω -κάτω οι πολιτικοί δεν μπορεί να εξαφανίζονται μετά τις εκλογές κι έπειτα να τους φταίει ο λίγος χρόνος προετοιμασίας.Θα πρέπει να είναι κάθε μέρα μέσα στην κοινωνία”.Για τα περί  συγκυβέρνσης με το ΠΑΣΟΚ που συζητιέται, είπε. Εμείς μ’ αυτούς που  θα περάσουν υπόλογοι  από Επιτροπή της Βουλής για το πως φτάσαμε εδώ  ως εδώ, θα συγκυβερνήσουμε; Δεν μπορεί  και να ελέγχεις και να συγκυβερνάς” Χαρακτήρισε “απολύτως δικαιολογημένο τον θυμό, την δυσπιστία και την οργή των πολιτών”, κάλεσε ωστόσο τους ψηφοφόρους “να μην  πάνε έτσι στην κάλπη, αλλά να ψηφίσουν το οποιοδήποτε  κόμμα, αφού πρώρα  ακούσουν και κρίνουν τα της επόμενης μέρας, που δεν πρέπει να είναι μέρα διαμαρτυρίας αλλά συνευθύνης για τη χώρα”.
Στο ερώτημα για το εάν ο Σαμαράς θα πάρει έστω κι ένα σκληρό μέτρο ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος απάντησε: “Τα σκληρά μέτρα πάρθηκαν μια και δυο και τρεις φορές.Δεν πάει άλλο.Τώρα είναι η ώρα για κάποιες ανάσες στον κόσμο. Υπάρχει η συνταγή και μπορούμε να κυβερνήσουμε διαφορετικά”.
Σχετικά με το Μνημόνιο ΙΙ και το ενδεχόμενο να ψηφίσει νέα μέτρα τον Ιούλιο, ως βουλευτής, ήταν κατηγορηματικός. “Θα ψηφίσω μόνο αυτά που σήμερα λέμε στους πολίτες. Τι δεν ξέρουμε σήμερα και ξαφνικά θα μάθουμε μετεκλογικά σε δυο μήνες. Το “ναι σε όλα” δεν βγαίνει εύκολα από το στόμα μου. Θέλω  πάντα ουσιαστικά επιχειρήματα. Αν δεν υπάρχουν…θα προτιμήσω να πάω σπίτι μου. Δεν είμαι από τους παθητικούς μέσα στη ΝΔ και δεν θα γίνω. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο Σαμαρά πως λέει όσα μπορεί να κάνει, μετά από ψάξιμο, κοστολόγηση και σε πραγματική  βάση”.
Τέλος αφού ξεκαθάρισε ότι σέβεται όσους διατυπώνουν άλλες απόψεις από αυτές της ΝΔ, αρκέστηκε  να πει όμως πως “Καμένος και Χρυσή Αυγή έχουν αδυνατίσει την φιλελεύθερη παράταξη, κάνοντας “δώρο” στο ΠΑΣΟΚ του να μη γίνει εύκολα ή και καθόλου ο Σαμαράς Πρωθυπουργός”. Αναρωτήθηκε μάλιστα “αν ο πρώτος χρωστάει κάτι στη ΝΔ κι αν τώρα προσφέρει καλές υπηρεσίες στη χώρα του”. 
Σχετικά με την υποψηφιότητά του εμφανίστηκε κάτι παραπάνω από αισιόδοξος λέγοντας πως “διαθέτει πάθος για την πολιτική, ζει μέσα στα ίδια τα προβλήματα  και δεν επιτρέψει στον εαυτό του αξίωμα βουλευτή για να περνάει καλά σε αντίθεση με τους πολίτες”. “Το να είσαι βουλευτής δεν είναι θετικό σήμερα, ούτε εύκολο.Απαιτείται πρωτίστως να κερδίσουμε πάλι την χαμένη αξιοπιστία μας κι όχι όπως κατάντησαν οι πολιτικοί να τους  κράζουν στις καφετέριες και στις ταβέρνες”.σημείωσε.  

“Τέρμα τα σκληρά μέτρα…είναι ώρα για ανάσες”!