Θυμηδία και ιλαρότητα προκαλεί στους αναγνώστες του το κείμενο ερώτησης των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Φωτήλα και Οικονόμου προς τον Υπ. Υγείας με αντικείμενο το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας (ΠΓΝΠ). Εμφανώς σε απόλυτη σύμπνοια με τους «επαγγελματίες» της ΠΟΕΔΗΝ εκτελούν πολιτικά συμβόλαια αδιαφορώντας για τις πιθανές συνέπειες που θα έχει η κατασυκοφάντηση του συστήματος Δημόσιας Υγείας. Ευτυχώς όμως η κοινωνία ξέρει να ξεχωρίζει τη κριτική από τη «χολερική» αντιπολίτευση.

[the_ad id=”46371″]

Καταγγέλλουν τη μη οριστική επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν («αδέσποτα σκυλιά», αφύλακτο κτίριο, κακές συνθήκες υγιεινής, ελλείψεις σε στρώματα ,σεντόνια ,εξοπλισμό ή βασικά αναλώσιμα κ.λ.π.). Αυτοί, που επί των ημερών τους, απέλυαν τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου, χρέωναν τόσο την πρόσβαση όλων των ασθενών στα Εξωτερικά Ιατρεία όσο και τα νοσήλια των ανασφάλιστων, ας παραμερίσουν την ιδεολογική τους πώρωση και ας μιλήσουν για όσα σημαντικά επιτεύχθηκαν τα τελευταία 2.5 χρόνια, την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες καθημερινά που αρμόζουν τόσο στον Τριτοβάθμιο όσο και στον Ακαδημαϊκό χαρακτήρα του. Κάτι που, φυσικά, καμιά σχέση δεν έχει με την τριτοκοσμική εικόνα που επιχειρείται να του αποδοθεί. Ειδικότερα:
– Εκσυγχρονίστηκε και στελεχώθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών. Αναμένονται οι Πανελλήνιες προκηρύξεις γιατρών για την αυτόνομη λειτουργία των ΤΕΠ.

[the_ad id=”46274″]
– Το ΠΓΝΠ ολοκλήρωσε τη διαδικασία δημιουργίας συμβάσεων στους τομείς καθαριότητας και σίτισης, χωρίς να έχει καμία εκκρεμότητα, δικαστική ή άλλη, είτε με εργολάβους είτε με εργαζόμενους.
-Σε υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής και της σχετικής νέας νομοθεσίας περιθάλπει τους ανασφάλιστους ασθενείς. Πάνω από 700.000€ το μήνα διατίθενται από τον τακτικό του προϋπολογισμό για τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν σε αδυναμία ασφάλισης στην περίοδο της κρίσης.
-Δεν έχει λείψει κάποιο υλικό ή αντιδραστήριο, το οποίο να ματαίωσε ή να καθυστέρησε εξέταση, παρέμβαση ή θεραπεία. Κανείς ασθενής δε διακομίστηκε σε άλλο νοσοκομείο λόγω έλλειψης υλικών.
-Εγκαταστάθηκε και λειτουργεί νέος γραμμικός επιταχυντής.
-Εγκαθίσταται και σε 1 μήνα αρχίζει η λειτουργία του πολύτιμου για την υγεία των ογκολογικών ασθενών PET-CT.
-Είναι έτοιμο και αναμένει ISO για να αρχίσει να λειτουργεί το Τμήμα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης.
-Δημιουργήθηκε Τμήμα Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας που στελεχώθηκε και λειτουργεί στην κύρια είσοδο του κεντρικού κτιρίου του ΠΓΝΠ, ήδη παρέχοντας υπηρεσίες.
-Αντιμετωπίστηκαν άμεσα απώλειες ιματισμού, που είχαν διαπιστωθεί και αποτελέσει και θέμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Παράλληλα επισκευάστηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία επιπλέον πλυντήρια και στεγνωτήρια. Αυτό είχε σαν απποτέλεσμα την εμφνή βελτίωση που αναμένεται να προχωρήσει ακόμα παραπέρα.

[the_ad id=”46371″]

-Η Λίστα Χειρουργείου έγινε και άρχισε να λειτουργεί με απόλυτα επιστημονικά κριτήρια. Η προσπάθεια για την προώθηση της διαφάνειας και το χτύπημα φαινομένων παραοικονομίας προχωρεί.
-Τα ογκολογικά περιστατικά και οι Χημειοθεραπείες αντιμετωπίζονται με επιστημονικούς όρους. Η καταστροφολογία σε τέτοιους εύθραυστους τομείς είναι όχι απλώς επικίνδυνη αλλά και επονείδιστη.
Αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα αιχμής που πρέπει πραγματικά να αφορούν ένα Νοσοκομείο σαν το ΠΓΝΠ και όχι τα δήθεν της ερώτησης. Όλα τα παραπάνω τεκμαίρονται από στοιχεία που μπορούν να τεθούν στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.
Είναι όλα τέλεια; Λύθηκαν όλα τα προβλήματα; Προφανώς ΟΧΙ. Πολλά χρειάζονται να γίνουν ακόμα. Ο αγώνας για την αντιστροφή της κατεδάφισης του ΕΣΥ συνεχίζεται. Χρειάζεται όμως και λίγη σοβαρότητα, κάτι που στερείται η συγκεκριμένη ερώτηση.
Αφήνουμε, λοιπόν, το μένος για τα ατυχή τετράποδα του χώρου του Πανεπιστήμιου στη Ν.Δ. και τις ενδεχόμενες αντιπαραθέσεις με τις φιλοζωικές οργανώσεις στους κ.κ. Φωτήλα και Οικονόμου.
ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν.Ε. ΑΧΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”46715″]