ypourgio paidiasΕνημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Αιγιαλείας και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Αιγιαλείας στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .

Οι αιτήσεις των εκπαιδευόμενων ανέρχονται από τις 10/09/2015-30/11/2015 στις 221.
Τα τμήματα που βρίσκονται σε λειτουργία είναι :

Α) Ιταλικά για τον τουρισμό(Α1-Α2)(25 ώρες) στο Γυμνάσιο Καμαρών
Β) Γερμανικά για τον τουρισμό(Α1-Α2)(25 ώρες) στο 2Ο Γυμνάσιο Αιγίου
Γ) Ιταλικά για τον τουρισμό(Α1-Α2)(25 ώρες) στο 2Ο Γυμνάσιο Αιγίου

Από τις 15/12/2015 θα λειτουργήσει το τμήμα : Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή(25 ώρες) στο 2Ο Γυμνάσιο Αιγίου και από 17/12/2015 θα λειτουργήσει το τμήμα: Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή(25 ώρες) στο Γυμνάσιο Καμαρών.

Οι αλλαγές στο καθεστώς πρόσληψης εκπαιδευτών έχουν προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στις ενάρξεις των τμημάτων. Επιπλέον, τα χρονικά περιθώρια υλοποίησης τμημάτων για την παρούσα εκπαιδευτική περίοδο, είναι πολύ περιορισμένα με αποτέλεσμα να μην γίνουν ενάρξεις 50ωρων τμημάτων. Η οδηγία που έχουμε αναφέρει ότι τα προγράμματα θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 31/1/2016.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε :

Τηλ. 2691360809

email: [email protected]