Συνελήφθη χθες (22-10-2012) το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός ηλικίας 17 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη σωρείας κλοπών σε οχήματα στην Πάτρα.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας 18χρονος ημεδαπός ο οποίος αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές.

Η εξιχνίαση των υποθέσεων είναι απότοκος της συστηματικής και μεθοδικής έρευνας που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ενώ η σύλληψη του 17χρονου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών περιπολιών για την πρόληψη των διαρρήξεων σε οχήματα.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να έχει διαρρήξει τρία οχήματα στο χώρο στάθμευσης οχημάτων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ρίου Πατρών και τον συνέλαβαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 17χρονος ενεργώντας από κοινού με τον 18χρονο συνεργό του, τους τελευταίους πέντε μήνες, διερρήγνυαν κατά επάγγελμα και κατά εξακολούθηση σταθμευμένα οχήματα από τα οποία αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, ράδιο-cd, laptops, τιμαλφή και μικροαντικείμενα.

Ως τρόπο δράσης οι δράστες, επέλεγαν συνήθως υπαίθριους χώρους στάθμευσης οχημάτων όπου με τη χρήση κλειδιού διερρήγνυαν τα αυτοκίνητα σπάζοντας τα τζάμια τους.

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν :

Δεκαέξι διαρρήξεις οχημάτων στο πάρκιν του Νοσοκομείου στο Ρίο.

Τέσσερις στο Ακταίο

Τέσσερις στο Ρίο

Τρεις στη Ροδινή

Τρεις στην Αγυιά

Δύο στην προβλήτα του λιμανιού στο Ρίου

Δύο στην Παναγοπούλα

Και από μία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στον Άγιο Βασίλειο, τα Μποζαΐτικα και το Καστελόκαμπο

Σημειώνεται επίσης ότι την 20-10-2012 το μεσημέρι, στο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου του Ρίου, ο 17χρονος, είχε επιτεθεί σε 73χρονη ημεδαπή αφαιρώντας της από το λαιμό μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί αύριο στον κ. Ανακριτή.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες οι οποίες είναι σε εξέλιξη εκτελούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.