Με δεκάξι θέματα στην ημερήσια διάταξη και μια επερώτηση συνεδριάζει την προσεχή Παρασκευή 8 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα. Η συνεδρίαση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλου» στην Πάτρα.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η πορεία των ιδιωτικών επενδύσεων στην Δυτική Ελλάδα, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο και η προστασία των ακτών της Αχαΐας απ’ την διάβρωση, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Καρπέτας τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

  1. Επερώτηση του Επικεφαλής της Παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση- Αντικαπιταλιστική Κίνηση» κ. Δημ. Δεσύλλα για τους πλημμυροπαθείς της Π.Ε. Ηλείας.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Ενημέρωση – Συζήτηση σχετικά με την προστασία των ακτών από διάβρωση  στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας. (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης  Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας  κ. Γρηγόριος Αλεξόπουλος).
  1. Ενημέρωση- συζήτηση σχετικά με την πορεία των ιδιωτικών επενδύσεων (Ν. 3299/2004  και Ν. 3908/2011) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης  Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Γεωργ. Αγγελόπουλος).
  1. Προτάσεις για τις έδρες των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 83 του Ν.4070/2012. (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης  Περ/κης Ενότητας Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας)
  1. Προτάσεις για τις έδρες των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 83 του Ν.4070/2012. (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης  Περ/κης Ενότητας Αχαΐας κ. Γρηγόριος Αλεξόπουλος)
  1. Προτάσεις για τις έδρες των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νιας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 83 του Ν.4070/2012. (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης  Περ/κης Ενότητας Αιτ/νιας κ. Βασίλειος Αντωνόπουλος)
  1. Πρόταση αύξησης διατιθέμενου κεφαλαίου της αμιγούς Επιχείρησης με την επωνυμία Νομαρχιακή Επιχείρηση  Ανάπτυξης (Ν.Ε.Α.).  (εισηγητής :Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης (Ν.Ε.Α.) κ. Αθανασόπουλος Γεώργιος)
  1. Ανάκληση της υπ΄αριθ. 74/2012 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα: «Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την «Υποστήριξη του προγράμματος Κοινωνικής Ανάπτυξης και πολιτικών κοινωνικής συνοχής της Περιφέρειας». (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης   Κοιν. Αλληλεγγύης και Οικονομικών κ. Γεωργ. Γεωργιόπουλος)
  1. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου για την «Υποστήριξη του προγράμματος Κοινωνικής Ανάπτυξης και πολιτικών κοινωνικής συνοχής της Περιφέρειας». (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης   Κοιν. Αλληλεγγύης και Οικονομικών κ. Γεωργ. Γεωργιόπουλος)
  1. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αιγιαλείας για την «Υποστήριξη του προγράμματος Κοινωνικής Ανάπτυξης και πολιτικών κοινωνικής συνοχής της Περιφέρειας». (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης   Κοιν. Αλληλεγγύης και Οικονομικών κ. Γεωργ. Γεωργιόπουλος)
  1. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την «Υποστήριξη του προγράμματος Κοινωνικής Ανάπτυξης και πολιτικών κοινωνικής συνοχής της Περιφέρειας». (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης   Κοιν. Αλληλεγγύης και Οικονομικών κ. Γεωργ. Γεωργιόπουλος)
  1. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας για την «Υποστήριξη του προγράμματος Κοινωνικής Ανάπτυξης και πολιτικών κοινωνικής συνοχής της Περιφέρειας».(εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης   Κοιν. Αλληλεγγύης και Οικονομικών κ. Γεωργ. Γεωργιόπουλος)
  1. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πύργου για την «Υποστήριξη του προγράμματος Κοινωνικής Ανάπτυξης και πολιτικών κοινωνικής συνοχής της Περιφέρειας». (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης   Κοιν. Αλληλεγγύης και Οικονομικών κ. Γεωργ. Γεωργιόπουλος)
  1. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου για την «Υποστήριξη του προγράμματος Κοινωνικής Ανάπτυξης και πολιτικών κοινωνικής συνοχής της Περιφέρειας». (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης   Κοιν. Αλληλεγγύης και Οικονομικών κ. Γεωργ. Γεωργιόπουλος)
  1. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας για σύνταξη υποστηρικτικών μελετών για το έργο: « Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Ναύπακτος- Γέφυρα Μπανιά-Θέρμο». (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης  Περ/κης Ενότητας Αιτ/νιας κ. Βασίλειος Αντωνόπουλος)
  1. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας για σύνταξη μελετών για το έργο: « Βελτίωση Δευτερεύοντος Επαρχιακού Οδικού δικτύου Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης  Περ/κης Ενότητας Αιτ/νιας κ. Βασίλειος Αντωνόπουλος)
  1. Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην 22η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας ΚΤΑΔΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης  Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Γεωργ. Αγγελόπουλος).