Περισσότερο από τέσσερις ώρες κράτησε η προ ημερησίας συζήτηση κατά την διάρκεια της διακοπείσας συνεδρίασης του Δ.Σ. Πάτρας που ξεκίνησε χθες στις 6.00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, με αρκετά ωστόσο σοβαρά θέματα της ημερήσιας διάταξης να αποσύρονται αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα (και οι… δυνάμεις) να συζητηθούν μεταμεσονύχτια… χωρίς κλιματισμό και με αρκετούς συμβούλους να έχουν αποχωρήσει.
Η συζήτηση για την επέκταση του Βιολογικού, όπως αναμενόταν κράτησε αρκετή ώρα και διεξήχθη σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους με το κλίμα ωστόσο να είναι σαφώς πιο «κόσμιο» σε σχέση με την προηγούμενη φορά, οπότε και είχε διακοπεί το Δ.Σ.
Κάνοντας αναφορά στο παρελθόν και τονίζοντας ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός δεν είναι έργο της σημερινής δημοτικής αρχής που δεν φέρει καμιά ευθύνη για το πού και πώς γίνεται… ο δήμαρχος Πατρέων έκανε εκτενή αναφορά στο ιστορικό του έργου «Η μόνη ευκαιρία που υπάρχει είναι αυτή που αξιοποιήσαμε. Τον Ιανουάριο του 2012, έγινε μελέτη επέκτασης του Βιολογικού, για να συμπεριληφθούν και οι περιοχές Ρίου, Αγίου Βασιλείου, Οβρυάς, Καστελλοκάμπου, Δεμενίκων, Βραχνεΐκων, Ροϊτίκων, Μιντιλογλίου, Μονοδενδρίου κι ενός τμήματος της Παραλίας
Η μη επέκταση του Βιολογικού σημαίνει απένταξη όλων αυτών των έργων!» ανέφερε χαρακτηριστικά, δεχόμενος ωστόσο δριμεία κριτική και αιχμηρά σχόλια τόσο από πλευράς μειοψηφίας όσο κι από πλευράς κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην επέκταση του Β.Κ.
Μάλιστα από πλευράς μείζονος μειοψηφίας ξεχώρισε η τοποθέτηση Μπακαλάρου που κατηγόρησε τον Γ.Δημαρά ότι «οδηγεί την πόλη στον κατήφορο» όπως χαρακτηριστικά είπε κατηγορώντας το δήμαρχο ότι «λειτουργεί εκδικητικά» αλλά και ότι από την αρχή της θητείας του δεν έχει επισκεφθεί ποτέ… τον Βιολογικό και δεν έχει κάνει τίποτα για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των περιοίκων.
Από πλευράς των κατοίκων που αρκετές φορές παρενέβησαν στη συνεδρίαση τονίστηκε ότι δεν είναι καθοδηγούμενοι από κάποια παράταξη, αλλά από την ..αδικία που υφίστανται. Μίλησαν, επίσης, για διαχωρισμό βόρειων και νότιων, πλούσιων και φτωχών συνοικιών, ενώ επανέλαβαν με έμφαση πως το έργο είναι αυθαίρετο και κάλεσαν να επέμβει, επιτέλους, ένας Εισαγγελέας! Και στο πλαίσιο αυτό προειδοποίησαν με προσφυγές στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όσον αφορά τη νομιμότητα αρχικά της κατασκευής του έργου αλλά και το γεγονός ότι εδώ και τόσα χρόνια δεν έχει γίνει –όπως είχε προγραμματιστεί- ένας Βιολογικός που να εξυπηρετεί περιοχές του πρώην δήμου Ρίου, η δημοτική αρχή σαφώς ανέφερε ότι δεν είναι δική της ευθύνη.

«ΟΧΙ» ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ Κ.ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ

Ένα από τα θέματα που επίσης συζητήθηκε επί αρκετή ώρα ήταν ο δρόμος που διέρχεται μπροστά από το Πάρκο της Ειρήνης και καταλήγει στο Κάτω Καστρίτσι, για τον οποίο υπήρξε αίτημα του Πανεπιστημίου Πατρών να κλείσει. Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε προκαλέσει από την πρώτη στιγμή αντιδράσεις από πλευράς κατοίκων τις οποίες ασπάστηκε και το Δ.Σ. που ζητά να μην κλείσει ο δρόμος, αν δεν διασφαλιστεί η διέλευση των κατοίκων από το Κ. Καστρίτσι στη Μαγούλα και τανάπαλιν. Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν και κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι τόνισαν ότι  αν κλείσει ο δρόμος, θα έχουν πρόβλημα προσβασιμότητας τόσο στο Πανεπιστήμιο και σε σχολεία της περιοχής όσο και προς τη Μαγούλα, αλλά και την Πάτρα.

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση η Λ.Καλεντζώτη
Δεν κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον… υβριστή της

Την απόφασή της να μη συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου κοινοποίησε με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. η Λένα Καλεντζώτη, καλώντας το δήμαρχο να ανακαλέσει τα όσα της προσάπτει όσον αφορά το θέμα της διάνοιξης της οδού Κανακάρη…
Αναλυτικά η χθεσινή επιστολή της κας Καλεντζώτη αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου,
Με την παρούσα επιστολή δι’ υμών ενημερώνω το Σώμα ότι
Επειδή κατά την άποψη μου η Πολιτική εμπεριέχει την Ηθική, και αλλοίμονο σε όσους δεν την αντιλαμβάνονται και δεν την ασκούν ως τέτοια, αδυνατώ να επιδείξω ανήθικη ανοχή στο κορυφαίο πολιτικό όργανο της πόλης μας, όπως το δημοτικό συμβούλιο, με το να παρευρίσκομαι στο ίδιο τραπέζι με τον υβριστή μου.
Σας ενημερώνω ότι εφ’ εξής και έως ότου ο Δήμαρχος είτε δημοσίως ανακαλέσει τους –επί προσωπικού-, άθλιους, αήθεις και άνανδρους ισχυρισμούς του, είτε ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες που σήμερα ήδη ξεκίνησαν, διατηρώ το δικαίωμα να προστατεύω την τιμή και την υπόληψη μου, και αποχωρώ από την συνεδρίαση».