Στις αρχές Νοέμβρη έγινε η συνάντηση εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Αιγιαλείας με σκοπό τη δημιουργία ενός δευτεροβάθμιου οργάνου για την ευρύτερη συνεργασία τους.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της επιτροπής πρωτοβουλίας και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από 13 συλλόγους από τις δημοτικές ενότητες Διακοπτού, Αιγίου, Συμπολιτείας και Ερινεού ενώ δήλωσαν τη συμμετοχή τους και 5 ακόμα σύλλογοι που δεν μπόρεσαν να εκπροσωπηθούν αλλά ενδιαφέρονται να συμμετέχουν.
Κατά τον ιδιαίτερα εποικοδομητικό και ζεστό διάλογο συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικοί φορείς, έθεσαν τις βάσεις για τις επόμενες κινήσεις και όλοι συμφώνησαν για την ανάγκη δημιουργίας ενός δευτεροβάθμιου οργάνου.
Οι τοποθετήσεις από όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων, αφορούσαν θέματα οργανωτικά, λειτουργικά, συντονισμού, συνεργασιών, οργάνωσης εκδηλώσεων, παρεμβάσεων στο Δήμο και τα όργανα που διαχειρίζονται θέματα πολιτισμού και εκδηλώσεων.
Η επιτροπή πρωτοβουλίας είχε ετοιμάσει ένα σχέδιο καταστατικών αρχών προς συζήτηση το οποίο διανεμήθηκε στους παρευρισκόμενους με σκοπό να συζητηθεί στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων και να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις.
Το ραντεβού των εκπροσώπων των συλλόγων που ήταν παρόντες, αλλά και όλων όσων αδυνατούσαν να παρευρίσκονται στη συγκεκριμένη συνάντηση ανανεώθηκε για την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012, ώρα 5.30 το απόγευμα, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων στην οδό Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από τον Ι.Ν. Φανερωμένης) στο Αίγιο.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στο e-mail: [email protected]

Από την επιτροπή πρωτοβουλίας
για τη συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων
Δήμου Αιγιαλείας