Η απόρριψη της ένστασης που είχε κατατεθεί από την Επιτροπή Αγώνα κατά της κατασκευής του ΧΥΤΑ δυτικής Αιγιάλειας στη θέση «Παπανικολού» σήμανε «συναγερμό» στην περιοχή με τους προέδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων να συγκαλούν ευρεία σύσκεψη μεθαύριο Κυριακή καλώντας φορείς και κατοίκους της περιοχής να λάβουν από κοινού αποφάσεις για την έναρξη ενός νέου δικαστικού αλλά και …δυναμικού αγώνα.
«Με την 1943 απόφαση του 2012 το ΣτΕ απόρριψε την ένσταση που είχε υποβληθεί από την Επιτροπή Αγώνα (και συγκεκριμένα τους Σταθακάρο –Δημοπούλου, Μανωλόπουλο, Δημόπουλο) κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε πλέον ξεκρέμαστοι και στην ουσία ένα βήμα πριν την έναρξη των εργασιών ενός έργου που θα σημάνει την ολοκληρωτική καταστροφή της περιοχής μας» ανέφερε μιλώντας στον «Ημ» η πρόεδρος του Τ.Σ. Καμαρών κα Αθανασία Τασινού –Καραθανασοπούλου.
Στο πλαίσιο αυτό οι πρόεδροι των διαμερισμάτων που τάσσονται κατά της δημιουργίας του ΧΥΤΑ στην περιοχή συγκαλούν ανοιχτή έκτακτη σύσκεψη μεθαύριο Κυριακή το απόγευμα προκειμένου να αποφασιστούν οι κινήσεις που θα πρέπει πλέον να γίνουν ώστε να σταματήσει η διαδικασία έναρξης του έργου.
Ήδη μάλιστα οι πρόεδροι έχουν έρθει σε επαφή με επιστήμονες προκειμένου να γίνει μια υδρογεωλογική μελέτη της περιοχής και παράλληλα σε συνεργασία με το νομικό τους σύμβουλο αναμένεται να ξεκινήσει νέος «κύκλος» δικαστικού αγώνα στο βαθμό βέβαια του εφικτού, αφού πλέον έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο για την έναρξη του έργου.  Ήδη άλλωστε, το …νερό φαίνεται πως έχει μπει στο αυλάκι και σε συνέχεια των χρημάτων που κατατέθηκαν για τις απαλλοτριώσεις έχει σταλεί ειδοποίηση με την οποία ζητάται άμεσα να εκκενωθούν οι απολλοτροιωθέντες ιδιοκτησίες, να καθαριστούν και να γίνει διακοπή ρεύματος όπου υπάρχει, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο…

 

Το «προσκλητήριο» για
τη συγκέντρωση της Κυριακής
Αναλυτικά η πρόσκληση προς τους φορείς και κατοίκους της περιοχής αναφέρει:
«Μετά την αρνητική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που (είχε προσφύγει η Επιτροπή Αγώνα) είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως ο ΧΥΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ βρίσκεται ένα βήμα προ της κατασκευής του. Οι πρόεδροι των Τ.Σ .Κοινοτήτων της Δυτ.Αιγιάλειας θα ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις και για την συνέχιση του αγώνα για να αποτρέψουμε το καταστροφικό και εγκληματικό ΧΥΤΑ. Πρέπει να είστε όλοι παρόντες την Κυριακή 8 Ιουλίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμαρών «Απόλλων»»

 

 Της Δέσποινας Τριανταφυλλοπούλου