Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιώργο Παναγιωτάκη είχε ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί για μία σειρά από θέματα που αφορούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά και την κρίση που ξέσπασε στον χώρο της Παιδείας εξ αφορμής του νόμου “Διαμαντoπούλου” για το καθεστώς διοίκησης των ΑΕΙ και τις εκρήξεις που έχουν παρατηρηθεί σ’ αυτά.

Ο Πολιτευτής ζήτησε να μάθει για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών και τις οικονομικές δυσλειτουργίες που έχει επιφέρει η βαθιά κρίση, με έμφαση στο αποκαλυφθέν “κούρεμα” των αποθεματικών του Ανωτάτου Ιδρύματος κατά τη διαδικασία του “Μνημονίου 2” και του PSI, εκφράζοντας την πεποίθηση πως “πολύ σύντομα όλα θα ξεκαθαρίσουν, χωρίς απώλειες και σοβαρές επιπτώσεις για το Πανεπιστήμιο”.
Επιπλέον ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος αντάλλαξε απόψεις με τον κ.Πρύτανη για τη φύλαξη του Π.Π και την μεταφορά των εργαζομένων της Φοιτητικής Εστίας, εκφράζοντας την ευχή “να ολοκληρωθεί άμεσα η πληρωμή των υπαλλήλων και να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα των υπαλλήλων”.
Ο Πρύτανης ζήτησε από τον υπ.βουλευτή να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία σε ότι αφορά τις ανάγκες και το έργο του Ιδρύματος, ενώ ο κ. Τριανταφυλλόπουλος προσυπέγραψε πολλές από τις απόψεις του κ. Παναγιωτάκη, ιδιαιτέρως σε θέματα ανάπτυξης του Πανεπιστημίου και συνεισφοράς του στην πρόοδο της περιοχής, ως ένα “εργαλείο” ανάκαμψης και επίλυσης πολλών προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.
Σε δήλωσή του, μετά την επίσκεψη στο γραφείο του κ.Πρύτανη, ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αναφέρει:
“Η Παιδεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναλώνεται με μικροπολιτικά και ανώφελα. Ο Εθνικός Διάλογος του 2009 έχει αποφέρει χρήσιμα συμπεράσματα που τόσο η ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου όσο και οι φορείς της εκπαίδευσης δεν εκμεταλλεύτηκαν όσο θα έπρεπε. Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα της Πάτρας συναπαρτίζεται από λαμπρούς επιστήμονες και κοφτερά μυαλά που αποτελούν το “χρυσωρυχείο” του τόπου. Η Πάτρα, η Αχαία και ολόκληρη η χώρα θα πρέπει να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Η διασύνδεση Πανεπιστημίου-Κοινωνίας είναι απόλυτη προτεραιότητα και είναι χρέος όλων μας να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού είναι προς όφελος των πολιτών και της πατρίδας. Προσωπικά θα μείνω κοντά στην καθ εκάστην ηγεσία του Π.Π, μακρυά από κομματικά χαρακώματα και ξεπερασμένες νοοτροπίες, που κουκουλώνουν κακώς κείμενα καθηγητών ή φοιτητών και τα οποία νεκρώνουν πολύ ζωντανά κύτταρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης”.