GIANOULIS TRIANTΜε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη συναντήθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο Γραφείο του Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αιγιάλειας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο και Γραμματέα του Δ.Σ Πάνο Γιαννούλη, στο πλαίσιο της περιοδείας του κυβερνητικού στελέχους στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.Στην συνάντηση, ο Επικεφαλής της “Νέας Εποχής” έθεσε στον υπουργό τα εξής:
– Την ανάγκη κανονικής ροής των κρατικών χρηματοδοτήσεων στον Δήμο Αιγιάλειας, μετά και την καταβολή ποσού 8,7 εκατ.ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του, που αποτελεί “ισχυρή κυβερνητική πράξη οικονομικής ανάσας προς την περιοχή, εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης”, όπως τόνισε ο κ.Τριανταφυλλόπουλος.
– Την ανάλυση και διόρθωση αγκυλώσεων του “Καλλικράτη” ώστε οι Δήμοι να καταστούν πιο λειτουργικοί και λιγότερο γραφειοκρατικοί, ιδιαιτέρως σε περιοχές που συνενώθηκαν με την έδρα τους, προς εξυπηρέτηση των εκεί κατοίκων.
– Την ανάγκη – άμεσα – κυβερνητικής απόφασης για την ημερομηνία των επόμενων Δημοτικών Εκλογικών για να επιτευχθεί μια πιο συντονισμένη δράση κι ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα των αυτοδιοικητικών προσώπων.
Τέλος ο κ. Τριανταφυλλόπουλος έθεσε στον ΥΠ.ΕΣ το ομόφωνο αίτημα των Δημοτικών Ενοτήτων Ακράτας κι Αιγείρας καθώς και όλων των Τοπικών Κοινοτήτων τους (συν ορισμένων του Διακοπτού) για την δημιουργία ξεχωριστού “Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας”, ενώ ο κ.Γιαννούλης παρέδωσε στον κ. Στυλιανίδη ολόκληρο τον φάκελο με τις αποφάσεις των θεσμικών φορέων. Μάλιστα ο Υπουργός αποδέχθηκε το αίτημα του κ. Τριανταφυλλόπουλου για συνάντηση αντιπροσωπείας της Ανατολικής Αιγιάλειας με τον Υπουργό στην Αθήνα, κάτι που θα οριστικοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα, ως προς την ακριβή ημερομηνία.
Μετά τη συνάντηση ο κ.Τριανταφυλλόπουλος, μιλώντας στα Μ.Μ.Ε, αρκέστηκε να δηλώσει:
“Η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, στηρίζει με πράξεις τη λειτουργία των Δήμων, προς όφελος των δημοτών. Ο Υπουργός άκουσε προσεκτικά τις επισημάνσεις μας και η συνεργασία του μαζί μας θα συνεχιστεί.Έχουμε άλλωστε από κοινού υποχρέωση απέναντι στις τοπικές κοινωνίες,να βελτιώσουμε λειτουργίες και να κρατήσουμε ζωντανή την Ελλαδική περιφέρεια”.