EMPORIKOS-DHMARXOSΣε συνέχεια των επαφών που έχουν ξεκινήσει με στελέχη της δημοτικής αρχής Αιγιαλείας προκειμένου να υπάρξει συντονισμός τόσο για θέματα της καθημερινότητας όσο και για μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο, χθες Δευτέρα το μεσημέρι το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας συναντήθηκε με τον Θανάση Παναγόπουλο.
Να θυμίσουμε ότι έχουν προηγηθεί συναντήσεις με τους αντιδημάρχους Βάσω Ψυχράμη και Δημήτρη Φιλιππάτο για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο αντιδημάρχων (όπως καθαριότητα –λαϊκή αγορά κλπ.).
Η χθεσινή συνάντηση με το δήμαρχο ήταν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα ενώ στο «τραπέζι» τέθηκαν τα θέματα για τα οποία η Γενική Συνέλευση των εμπόρων έχει λάβει αποφάσεις, όπως η δρομολόγηση λειτουργίας «μινι μπας» στο κέντρο για εξυπηρέτηση της αγοράς, η στέγαση της λαϊκής αγοράς, αλλά και η αξιοποίηση της οδού Ερμού. Ο Θανάσης Παναγόπουλος από την πλευρά του «είδε» θετικά όλα τα ζητήματα που του έθεσαν οι έμποροι και δήλωσε συμπαραστάτης, χωρίς ωστόσο να ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση ή να δοθεί χρονοδιάγραμμα για κάποιο από τα παραπάνω ζητήματα.

ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ… ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ
Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν ήταν βεβαίως το ιστορικό κέντρο του Αιγίου και η γενικότερη «λειτουργικότητά» του με αφορμή την κυκλοφοριακή συμφόρηση κλπ. Μάλιστα ο Θανάσης Παναγόπουλος «αποκάλυψε» στους εμπόρους ότι στα σχέδιά του είναι να διερευνηθεί η «διαπλάτυνση» της Πλατείας Αγίας Λαύρας κάτι που βεβαίως θα συζητηθεί και θα τεθεί ως ζήτημα όταν κι εφόσον τελικά προχωρήσει.

…ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Παράλληλα ο δήμαρχος Αιγιαλείας ενόψει εορτών ανέφερε στο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου ότι θα πρέπει να παροτρύνουν τα μέλη τους ώστε να «στολιστεί» η πόλη σε συνδυασμό με τον δημοτικό στολισμό προκειμένου να δοθεί μια «νότα» γιορτινή στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Ωστόσο ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο δήμος… δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να δαπανήσει πολλά χρήματα για τον στολισμό και δρώμενα χριστουγεννιάτικα οπότε θεωρείται «απαραίτητη» η δραστηριοποίηση των ίδιων των καταστηματαρχών. Από την πλευρά τους βεβαίως και τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού υπενθύμισαν ότι η αγορά «στενάζει» και ότι επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος έχει περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.