4o-pitaΤην Πέμπτη 24/1/2013 μέσα σε μια πολύ ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα, στην αίθουσα της ΣΤ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με τη συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.Η εκδήλωση ξεκίνησε με αναφορά στο έθιμο της κοπής της πίτας το οποίο χρονικά ανάγεται στη ρωμαϊκή εποχή. Στη συνέχεια, ο π. Άγγελος Σπυρόπουλος, εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Ανδρέα Αιγίου, ευλόγησε τις πίτες, οι οποίες και φέτος ήταν προσφορά των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και φτιαγμένες όλες με αγνά σπιτικά υλικά και πολλή αγάπη. Ακολούθησε κλήρωση και απονομή δώρων από το Σύλλογο Γονέων στους τυχερούς μαθητές κάθε τάξης.

Το πρόγραμμα συνέχισε η τάξη του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου. Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Μαρίας Λαλιώτη στην οποία αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, είχαν ξεκινήσει από το φθινόπωρο την κατασκευή λαχανόκηπου στην άκρη του προαυλίου. Με καθημερινή ενασχόληση και φροντίδα, έφθασαν να έχουν οργανώσει σήμερα έναν υπέροχο κήπο γεμάτο από φυτά και λουλούδια, από τα πιο γνωστά μέχρι και τα πιο σπάνια. Και χθες ήρθε η στιγμή της συγκομιδής: τα παιδιά έκοψαν τα λαχανικά τους και κατασκεύασαν κάθε λογής σαλάτες τις οποίες γεύτηκαν όλοι οι παριστάμενοι ενώ και οι γονείς τους πρόσφεραν υπέροχα φαγητά φτιάχνοντας έναν αξιοζήλευτο μπουφέ που δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν…

Παράλληλα τα παιδιά παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με απαγγελίες και προβολή διαφανειών το οποίο έδειχνε όλη την πορεία της εργασίας τους και την όρεξη με την οποία δούλεψαν όλο αυτό το διάστημα. Μέσα από αυτά θύμισαν πόσο σημαντικό πράγμα είναι η ενασχόληση των παιδιών με το φυσικό περιβάλλον, η επαφή τους με τη Μητέρα Φύση που αποτελεί πηγή ζωής και κίνητρο δραστηριοποίησης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του Σχολείου και οι δάσκαλοί τους, όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και αρκετοί από τους γονείς οι οποίοι καταχειροκρότησαν την προσπάθεια των παιδιών τους.

Ευχόμαστε στα παιδιά μας να έχουν μια νέα δημιουργική χρονιά με καλή πρόοδο και κυρίως με υγεία γι’ αυτά και τις οικογένειές τους. Επίσης στο Διευθυντή του Σχολείου κ. Κωνσταντίνο Μπούνια και σε όλους τους δασκάλους, ευχόμαστε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία καθώς και δύναμη για να επιτυγχάνουν στο δύσκολο έργο τους της εκπαίδευσης και της αγωγής των παιδιών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων