Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των Πατρινών στο φιλανθρωπικό «Μουσικό Παντοπωλείο» που πραγματοποίησε το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» μετά από ιδέα της προέδρου του θεάτρου Νανάς Πατρώνη και του συνθέτη Γιώργου Δίπλα. Όλοι οι θεατές που ήρθαν χθες για να παρακολουθήσουν την μουσική παράσταση δεν πλήρωσαν εισιτήριο αλλά έφεραν μαζί τους συσκευασμένα προϊόντα και τρόφιμα τα οποία και παρέλαβαν οι υπεύθυνοι της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου και της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Συγκεντρώθηκαν κυρίως λάδι, ζυμαρικά, κουτιά γάλα, όσπρια και άλλα είδη που θα δοθούν σε οικογένειες της Πάτρας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα καθημερινής επιβίωσης. Εκτός ωστόσο του φιλανθρωπικού χαρακτήρα η εκδήλωση είχε και σημαντικό καλλιτεχνικό χαρακτήρα και αντίκτυπο καθώς ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους. Μάλιστα ακούστηκε η πρόταση να επαναληφθεί το «Μουσικό Παντοπωλείο» και το καλοκαίρι ενδεχομένως στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς περιλάμβανε τέσσερα μέρη με τη συμμετοχή πατρινών & αιγιωτών καλλιτεχνών. Στο πρώτο εμφανίστηκε το Alma 3 – τρίο ακορντεόν με τους Γιώργο Δίπλα, Απόστολο Τσέφο και Παναγιώτη Στούρα. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με κουαρτέτο κιθάρας από τους Μαρία Καβούνη, Βασίλη Παντελή, Χρύσα Κουνινιώτη και Δημήτρη Κουτουβάλα ενώ στο τρίτο μέρος έπαιξαν οι VEGA (Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Τσαντούλης, Γιάννης Τσεντούρος). Ο επίλογος της βραδιάς ήταν ένα μουσικό απόσπασμα με τίτλο «Όταν γεννιέται ο Άνθρωπος» από την σε εξέλιξη καινούργια παράσταση των Γιώργου Δίπλα και Δώρας Πετρίδη, με τη συμμετοχή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Διονύση Βούλτσου.