Με απρόσμενη επιτυχία (καθώς ο καιρός ήταν άσχημος) πραγματοποιήθηκε η σειρά εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του αιγιώτικου Προσκοπισμού, που οργάνωσε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Αιγίου την περασμένη Κυριακή. Πάνω από 300 παλαιοί πρόσκοποι, βαθμοφόροι αλλά και φίλοι του Προσκοπισμού βρέθηκαν στο μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Αιγίου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εκλιπόντων προσκόπων, ενώ ακολούθησε προσφορά καφέ στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Αιγίου κ. Βάσος Μποδιώτης, ο αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Τσερεντζούλιας και η Γραμματέας κα Δήμητρα Ζαγαρέλου.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η φιλόλογος-ιστορικός και πρόεδρος της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας κα Βάνα Μπεντεβή, η οποία με γλαφυρό λόγο και με σπάνια στοιχεία που προέκυψαν μετά από ενδελεχή έρευνα, έκανε μια υπέροχη ιστορική αναδρομή στον Αιγιώτικο Προσκοπισμό, από την πρώτη ομάδα που δημιουργήθηκε το 1911 μέχρι σήμερα.

Η συνέχεια ήταν άκρως συγκινητική: με τις φροντίδες του Αντώνη Κόμη, είχε ετοιμαστεί ένα βίντεο με ανέκδοτες φωτογραφίες και συνεντεύξεις αξέχαστων Παλαιών Προσκόπων που υπηρέτησαν με πολλή αγάπη και αυταπάρνηση των Προσκοπισμό. Πρόκειται για τους αείμνηστους Τάκη Καπελλάκο, Θανάση Καπετσώνη, Θανάση Παγουράκη και Σπύρο Κανελλόπουλο, ενώ το βίντεο ολοκληρώθηκε με τη συνέντευξη ενός από τους αρχαιότερους εν ζωή Παλαιούς Προσκόπους, του κ. Γιάννη Βεργόπουλου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών διπλωμάτων και μεταλλίων στους εν ζωή διατελέσαντες Τοπικούς Εφόρους Αιγίου κ.κ. Θεόδωρο Αργυρόπουλο, Λάκη Πορτοκάλη, Αλέκο Θανασούλια, Ανδρέα Αλεβίζο, Δημήτρη Θεοδωρόπουλο και Δημήτρη Γιοβά, ενώ απονεμήθηκαν αναμνηστικά λάβαρα, μεταξύ άλλων, στο Δήμαρχο Αιγιαλείας, στον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου, στην αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας, στους διατελέσαντες αρχηγούς συστημάτων αλλά και σε φίλους του Προσκοπισμού που έχουν προσφέρει κατά καιρούς υλική και κοινωνική στήριξη.

Παράλληλα με την εκδήλωση λειτούργησε και έκθεση φωτογραφίας από προσκοπικές δράσεις από το 1911 μέχρι πρόσφατα. Οι εικόνες έφεραν δάκρυα στα μάτια και μια υπόσχεση: “Μια φορά πρόσκοπος, πάντα πρόσκοπος!”

Η όμορφη παρέα κατέληξε για γεύμα στο κέντρο “Μελτέμι” στην παραλία Διγελιωτίκων.