Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Όπως έγινε γνωστό ο πρώην υπουργός θα διαμένει στο κελί που έμενε και ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.

Τόσο ο ανακριτής όσο και ο εισαγγελέας δεν φαίνεται να πείστηκαν από τις απαντήσεις του κατηγορούμενου πρώην υπουργού τις οποίες θεώρησαν «μη ικανοποιητικές».

Ομόφωνα έκριναν ότι και οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την προφυλάκιση κατηγορουμένου, πληρούνται στην περίπτωση του κ. Τσοχατζόπουλου.

Έτσι το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε για τον πρώην υπουργό, επικαλείται την βαρύτητα των πράξεων και τον κρίνει ύποπτο φυγής αλλά και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Προφυλακίστηκαν οι δύο από τους τρεις συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου που είχαν κληθεί σε απολογία για τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού.

Η λογίστριά του Ευφροσύνη  Λαμπροπούλου υποστήριξε ότι δε γνώριζε την ύπαρξη παράνομου πολιτικού χρήματος και ότι η εμπλοκή της στην υπόθεση οφείλεται στη επαγγελματική της σχέση με Άκη Τσοχατζόπουλο ως λογίστριά του.

Ο ξάδελφός του που φέρεται ως διαχειριστής των χρημάτων του πρώην υπουργού Νικόλαος Ζήγρας αρνήθηκε ουσιαστικά να απολογηθεί και έδωσε τυπική απολογία.

Αυτή την ώρα στον ανακριτή απολογείται ο τρίτος συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου, επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.