Τη δική του άποψη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον οικισμό Πανοράματος μεταφέρει μέσω του «Ημ.» ο αντιδήμαρχος Δυτ. Αιγιάλειας Μιχάλης Μουτούσης. Μετά από τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Αιγιαλείας όπου εκπρόσωποι των κατοίκων μετέφεραν στο σώμα το πρόβλημα της ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού και ζήτησαν από τη Δημ. Αρχή να βρεθεί άμεση λύση στο θέμα τους.
Ο κ. Μουτούσης μιλώντας στον «Ημ.» τόνισε πως ο οικισμός του Πανοράματος παρουσιάζει ιδιαιτερότητες καθώς το δίκτυο του οικισμού είχε σχεδιαστεί για πολύ μικρότερο αριθμό κατοικιών, ενώ και η μορφολογία του οικισμού είναι τέτοια που δημιουργεί βλάβες στο δίκτυο εδώ και αρκετά χρόνια.
Με την κατάσταση να έχει επιδεινωθεί το τελευταίο δεκαήμερο ύστερα από βλάβη στη δεξαμενή της Ροδοδάφνης από την οποία τροφοδοτείται και ο οικισμός του Πανοράματος ο κ. Μουτούσης κάνει λόγο τόσο για προβλήματα στο δίκτυο από κατασκευής όσο και για ανθρώπινη παρέμβαση καθώς όπως υποστηρίζει πως το τελευταίο διάστημα έχουν διαπιστωθεί βλάβες που μαρτυρούν πως υπάρχει… δάκτυλος.
Αιχμές για την προέλευση των προβλημάτων
Εκτός από το πρόβλημα της υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Πανοράματος, ο αντιδήμαρχος Δυτ. Αιγιάλειας τόνισε πως στον οικισμό παρουσιάζονται κατά καιρούς πολλά προβλήματα η προέλευση των οποίων χαρακτηρίζεται… ύποπτη.
Ένα τέτοιο παράδειγμα έχει να κάνει με τον καλλωπιστικό φωτισμό του οικισμού, για τον οποίο κάτοικοι παραπονέθηκαν πως δεν λειτουργεί και όπως διαπιστώθηκε… κάποιος είχε απλά κατεβάσει το διακόπτη.
Ο κ. Μουτούσης αναφέρθηκε ακόμα και στην ιστορία με τα λύματα που όπως πολλοί υποστηρίζουν κάποιοι τα ρίχνουν στα αυλάκια με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονο πρόβλημα στην περιοχή.
«Είναι σίγουρα δίκαιο και έντονο το πρόβλημα με το νερό, θα πρέπει όμως οι κάτοικοι και κυρίως οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες να αναζητήσουν με αντικειμενικό και ειλικρινή τρόπο συνολική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός»

Άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση του δικτύου
Ο κ. Μουτούσης αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του προβλήματος όπως ο ίδιος τόνισε στον «Ημ.» έλαβε εντολή από το Στ. Θεοδωρακόπουλο για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις με τη γνώμη υδραυλικού ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις που θα αποφέρουν μείωση των προβλημάτων της τάξεως του 60%. Σε αυτό θα βοηθήσει και η τοποθέτηση μειωτήρα που ρυθμίζει ηλεκτρονικά την πίεση του νερού που είναι ο κύριος λόγος για τα σπασίματα του δικτύου.

Της Αθηνάς Σαΐτη