14.1 C
Aigio
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλειαΣτο δίκτυο "Virtual Πρεμιέρες Όπερας" της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 2016,...

Στο δίκτυο “Virtual Πρεμιέρες Όπερας” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 2016, ο Δημοτικός Κινηματογράφος “Απόλλωνας”

apollon sineΣτο πιλοτικό δίκτυο των Virtual Πρεμιέρων Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα συμμετάσχει από το 2016 η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας και ειδικότερα ο Δημοτικός Κινηματογράφος “Απόλλωνας” στο Αίγιο, στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με τη Λυρική Σκηνή που θεμελιώθηκε με την παρουσία κλιμακίου του κορυφαίου πολιτιστικού φορέα στην πόλη μας πριν από λίγες εβδομάδες.

Όπως τονίζει η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, από το πρώτο τρίμηνο του 2016 και για χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει τα 3 έτη, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα πραγματοποιήσει πιλοτικά Virtual Πρεμιέρες Όπερας, δηλαδή μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις επιλεγμένων παραγωγών Όπερας, Μπαλέτου και Οπερέτας της εκάστοτε καλλιτεχνικής περιόδου σε επιλεγμένες πόλεις της περιφέρειας, μεταξύ αυτών και το Αίγιο, δημιουργώντας ένα δίκτυο Virtual Πρεμιέρων Όπερας. Δέσμευση της ΕΛΣ είναι η παρακολούθηση των παραστάσεων να είναι δωρεάν για το κοινό, ώστε με τον τρόπο αυτό να συμβάλει στην ισχυροποίηση του πολιτιστικού χάρτη της περιφέρειας και στην προσφορά προστιθέμενης πολιτιστικής αξίας, μέσω της αξιοποίησης των σύγχρονων τεχνολογιών.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, Virtual Πρεμιέρες Όπερας θα παρουσιάζονται σε κάθε επιλεγμένη πόλη/χώρο με διαφορετικές παραγωγές μία έως τρεις φορές ετησίως, ενώ κάθε παραγωγή θα παρουσιάζεται σε μία έως δύο προβολές.

Για κάθε παράσταση η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρέχει το μαγνητοσκοπημένο υλικό, καθώς και ενημερωτικό πληροφοριακό υλικό προς διανομή (leaflet εκάστοτε παραγωγής, ετήσιο πρόγραμμα παραστάσεων ΕΛΣ, κλπ). Ακόμη, την παράσταση θα προλογίζουν – όπου είναι δυνατόν – ειδικοί (μουσικολόγοι, μουσικοσυνθέτες ή σολίστ της Όπερας), παρουσιάζοντας σύντομη αλλά περιεκτική εισαγωγή για το έργο, τον συνθέτη και τους καλλιτέχνες. Τέλος, σε συνεννόηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την κάθε πόλη/χώρο/φορέα που θα συμμετάσχει στο δίκτυο, θα μπορούν κατά περίπτωση να αναπτύσσονται παράλληλες πολιτιστικές δράσεις, κάτι που θα εξεταστεί σε δεύτερη φάση.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular