Στους δρόμους σήμερα εκπαιδευτικοί, νοσοκομειακοί γιατροί και ένστολοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις αμοιβές που προωθεί η κυβέρνηση.Σήμερα δάσκαλοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ στάση εργασίας έχουν προγραμματίσει οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης. (11.00 -14.00 και 14.00-17.00). Εκπαιδευτικοί και νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κολοκοτρώνη διοργανώνουν στις 4 και μισή το απόγευμα οι ένστολοι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για σήμερα, ενώ ανακοίνωσαν ότι από τις 17 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ενώ «ρολά κατεβάζουν» για σήμερα τα φαρμακεία του Πειραιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Εξάλλου, κλειστές θα παραμείνουν σήμερα και αύριο οι υπηρεσίες πολλών δήμων, για τις περικοπές στη χρηματοδότηση των ΟΤΑ. Έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Τρίωρη παναττική στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ τα καταστήματα που λειτουργούν και σε απογευματινή βάρδια θα μείνουν κλειστά.