vouli2Στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, βρίσκεται ασφαλισμένο το έγγραφο των οικονομικών Εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη για τη πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ». Σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του κ. Τέντε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα αυτό με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, για να παρέχουν εξηγήσεις επί του περιεχομένου της λίστας.
Στη συνέχεια το επίμαχο έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων θα διαβιβαστεί υπηρεσιακά στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκου, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, μετά την ολοκλήρωση της αντιπαραβολής της αρχικής «λίστας Λαγκάρντ» με αυτή που παρελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, διαβίβασαν την Πέμπτη σχετικό έγγραφο -με την ένδειξη «άκρως απόρρητο»- στον προϊστάμενό τους εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα, κ. Νίκο Παντελή.
Όμως, ο κ. Παντελής απουσίαζε και με εντολή του το διαβιβαστικό έγγραφο των δύο οικονομικών Εισαγγελέων παραδόθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του κ. Τέντε, αφού όμως ο ίδιος είχε αποχωρήσει. Κατόπιν αυτών το έγγραφο των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη παρέμεινε ασφαλισμένο στο γραφείο του κ. Τέντε.
Σημειώνεται ότι όλοι οι εισαγγελικοί λειτουργοί κρατούν το στόμα τους κλειστό ως προς το περιεχόμενο της νέας πρότυπης λίστας.
Πέρα από τη διαβίβαση του εγγράφου των δύο οικονομικών εισαγγελέων στη Βουλή, θα συνεχιστεί η αξιοποίηση των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει και θα ενταχθούν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τα μη πολιτικά πρόσωπα, όπως είναι οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι.Διώτης και Γ.Καπελέρης.

Στα ύψη το
πολιτικό θερμόμετρο
Η επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ οδήγησε όπως ήταν αναμενόμενο σε σύγκρουση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Την ένταση και την καχυποψία πυροδότησαν δηλώσεις της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία υποστήριξε, επικαλούμενη δημοσιογραφικές πληροφορίες που άκουσε να μεταδίδονται, ότι η νεότερη λίστα περιλαμβάνει 600 περισσότερα ονόματα από την αρχική.
Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων» στο οποίο «πρωταγωνιστές είναι και πάλι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναπαράγουν χωρίς αιδώ ύποπτες διαρροές και αδιασταύρωτες δήθεν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Μάλιστα, δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς καταθέτοντας αστήρικτες ερωτήσεις στην Βουλή με στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος πολιτικών προσώπων».
«Ας μη κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτός που έθεσε αμέσως στη διάθεση των αρχών το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν οτι αυτό δεν διατηρήθηκε στο αρχείο του ΣΔΟΕ και άλλοι ότι χάθηκε το αρχικό CD» πρόσθεσε το ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας:
«Να δώσει απαντήσεις για τις τεράστιες ευθύνες που έχει στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αντί να καταφεύγει σε ανέξοδους αντιπερισπασμούς», κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κ. Βενιζέλος είναι ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. Είναι καλύτερα να δώσει απαντήσεις για τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει ο ίδιος και ο προκάτοχός του, σχετικά με τη διαχείριση και την απόκρυψη της λίστας, αντί να καταφεύγει σε ανέξοδους αντιπερισπασμούς» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.