Συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ανατολικής Αιγιάλειας Γ.Παναγιωτόπουλο και τον Αιγειράτη Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Γιαννούλη, ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος επισκέφθηκε την πληγείσα από τη θεομηνία Αιγείρα, προκειμένου να δει από κοντά τις καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες και δημόσιους χώρους αλλά και για να ενημερωθεί από κοντά για τα αίτια των καταστροφών.

Ο Πολιτευτής επισκέφθηκε διαδοχικά τον “Θολοπόταμο”, την Παραλιακή Οδό της Αιγείρας καθώς και τις εκβολές του “Κράθη” ποταμού, διαπιστώνοντας τις “εγκληματικές” – όπως ο ίδιος τόνισε – παραλείψεις των κατασκευαστών της ΕΡΓΟΣΕ που πραγματικά “εγκατέλειψαν τα μεγάλα έργα αλλά μαζί μ’ αυτά και την θωράκιση της κατοικημένης περιοχής”, ενώ συνομίλησε με κατοίκους που αποζητούν άμεση απόδοση ευθυνών, σύντομη αποκατάσταση των ζημιών, ασφάλεια του τόπου τους για επερχόμενες
κακοκαιρίες και χρηματικές αποζημιώσεις για καταστροφές κατοικιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων.
Επίσης ο υπ. βουλευτής επισκέφθηκε και τις πληγείσες περιοχής της Παραλίας Διακοπτού, Ροδιάς, Ριζομύλου και Νικολεϊκων καθώς και τον Ποταμό “Σελινούντα” που απειλεί κατοικημένες περιοχές, όπως τα Βαλιμήτικα.
Ο κ.Τριανταφυλλόπουλος, αφού χαρακτήρισε θετικό το έργο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αιγιάλειας για την αντιμετώπιση προβλημάτων στα παραλιακά αλλά και σε ορεινές περιοχές (Ζαρούχλα-Πύργο κ.ά), έκανε την πιο κάτω δήλωση:
“Η Αιγιάλεια, χιλιοχτυπημένη από Ρίχτερ, φλόγες, αποβιομηχάνιση και ανεργία αναζητά σανίδα σωτηρίας.Τώρα προέκυψαν πληγέντες πλημμυροπαθείς και η πολιτεία θα πρέπει να επισπεύσει την λεπτομερή καταγραφή και την λοιπή διαδικασία αιτήσεων για αποζημιώσεις. Κανείς δεν δικαιούται να γυρίσει την πλάτη του στους πολίτες που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία. Επιπλέον, όταν μια περιοχή κερδίζει την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής όπως της νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής και του νέου Εθνικού δρόμου, δεν είναι δυνατόν αυτά να τα πληρώνει με απώλεια της περιουσίας τους επειδή τα έργα σταμάτησαν και οι εργολαβίες άφησαν τα εργοτάξια στην τύχη τους μαζί και τις απροστάτευτες περιοχές.Επιτέλους, το Κράτος περνά περίοδο δεινή, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να “γκρεμίζει” ότι με κόπο φτιάχτηκε από πολίτες και το κυριότερο να επιτρέπει θετικά έργα να μετατρέπονται σε εστίες καταστροφής”!