kostas-eleni dietitesΤη λίστα με τους διαιτητές που αξιολογήθηκαν και ανέβηκαν κατηγορία γνωστοποίησε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, έπειτα από την τελευταία της συνεδρίαση στις 28 Δεκεμβρίου 2015.
Το σημαντικό -για την περιοχή μας- είναι ότι ανάμεσα στις 55 αξιολογήσεις είναι και τα ονόματα των δύο Αιγιωτών διαιτητών Κώστα Δημόπουλου και Ελένης Κωνσταντινίδου, καθώς και τεσσάρων ακόμα από την ΕΣΚΑ-Η.
Ειδικότερα, ο Κώστας Δημόπουλος (αριστερά στη φωτό) είναι 46 ετών και αξιολογήθηκε για πρώτη φορά το 1999, καταγράφοντας σταθερή ανοδική πορεία και πλέον έφθασε το πλήρωμα του χρόνου να ανέβει από την Α2 στην Α1 Εθνική!
Οσο για την Ελένη Κωνσταντινίδου (δεξιά στη φωτό) είναι 33 ετών και αξιολογήθηκε για πρώτη φορά το 2010, γεγονός που αποδεικνύει την γρήγορη άνοδό της που την φέρνει πλέον στην Α2 Εθνική και με την προοπτική να γίνει η πρώτη γυναίκα διαιτητής που θα «σφυρίξει» στην Α1.

Η άνοδος των υπόλοιπων «γκρι» της ΕΣΚΑ-Η:
Εκτός από τον Κώστα Δημόπουλο και την Ελένη Κωνσταντινίδου, από τον Σύνδεσμο της ΕΣΚΑ-Η αξιολογήθηκαν και ανέβηκαν κατηγορία ακόμα οι Παναγιώτης Καρακάσης και Λεωνίδας Σοφιανόπουλος (από την Α2 στην Α1 Εθνική), ο Βασίλης Τσακαλογιάννης (από την Β’ στην Α2 Εθνική) και ο Ηλίας Καρπάνος (από την Γ’ στην Β’ Εθνική).

Με 11 διαιτητές η ΕΣΚΑ-Η στην Α1 Εθνική:
Σημαντικό ρόλο στην διαιτησία έχει αποκτήσει η ΕΣΚΑ-Η, που με την άνοδο των τριών ρέφερι (Δημόπουλος, Καρακάσης, Σοφιανόπουλος), πλέον απαριθμεί 11 στην κορυφαία Κατηγορία της Ελλάδας (Α1). Κι αυτό, διότι ήδη στους πίνακες της μεγάλης κατηγορίας βρίσκονται οι Χρήστος Παναγιώτου, Παναγιώτης Διαμαντής, Γιάννης Τσούνας, Ανδρέας Βαρδάλος, Βαγγέλης Δαρλαμήτσος, Κωνσταντίνος Μπούσιας, Αποστόλης Κωνσταντινόπουλος, και φυσικά το …καμάρι του Συνδέσμου και εκ των κορυφαίων διαιτητών σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Χρήστος Χριστοδούλου.

ΣΧΟΛΙΟ

Το «Aigialeiaspor» συγχαίρει όλους τους διαιτητές της Ενωσης που κατάφεραν να αξιολογηθούν και να ανέβουν κατηγορία και ιδιαίτερα τους δύο Αιγιώτες Κώστα και Ελένη, που με την αγωνιστική τους και ηθική τους παρουσία έχουν φτάσει ψηλά…