ds ok newΣκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθησαν κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ το βράδυ της Τετάρτης με αφορμή την συζήτηση για τα δημοτικά τέλη με τη δημοτική αρχή να κάνει λόγο για πολιτική εξορθολογισμού σε στάδια, ώστε σε βάθος χρόνου και με χρηστή διοίκηση να προκύψουν μειώσεις.«Όταν λέμε εξορθολογισμός, εννοούμε μεν το “πάγωμα” των τελών σε κάποιες περιπτώσεις, τη μείωση σε άλλες και μια μικρή αύξηση με τελικό αποτέλεσμα λίγα ευρώ παραπάνω σε περιπτώσεις που πρέπει να επανεξεταστούν. Κι όλα αυτά, για να υπάρχει δίκαια ισομερισμένη συμμετοχή των δημοτών ανάλογα με τη χρήση και με την περιοχή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ.Καλαμίδας με τη παράταξη Θεοδωρακόπουλου να υποστηρίζει ότι υπάρχουν αυξήσεις τελών μέχρι και 30%, για κατάργηση της ανταποδοτικότητας και για “σχέδια επί χάρτου”.
Πολλές φορές ο επικεφαλής κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος προσπάθησε να πάρει το λόγο για να στηλιτεύσει την, κατά την άποψή του, άδικη νοοτροπία της νέας δημοτικής αρχής αλλά με τον πρόεδρο να του κλείνει το μικρόφωνο και τον Θεοδωρακόπουλο να …ξεφεύγει από τα όρια κατηγορώντας με βαρείς χαρακτηρισμούς τον Ντίνο και τον Δ.Καλαμίδα να εκρήγνυται για την συμπεριφορά της παράταξης Θεοδωρακόπουλου.
Κάπως έτσι λοιπόν για μία ακόμα φορά από τη συνεδρίαση χάθηκε η… ουσία και διέπρεψαν οι «κοκορομαχίες».

Ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος από την πλευρά του παρότι αποδέχθηκε ότι ο κ΄.Καλαμίδας έχει κάνει μια πολύ καλή οικονομοτεχνικά δουλειά, στάθηκε στο γεγονός ότι «μιλάμε για δημοτικά τέλη που παραμένουν… ίδια. Την ίδια ώρα που η ανεργία έχει αυξηθεί πολύ περισσότερο σε σχέση με πέρσι, την ίδια ώρα που οι συνταξιούχοι έχουν δει το εισόδημά τους να μειώνεται επικίνδυνα σε σχέση με πέρσι, το να λέμε ότι αφήνουμε ίδια τα τέλη σε σχέση με πέρσι δεν αποτελεί κάποια ιδιαίτερη ελάφρυνση για τους δημότες». Παράλληλα επανάλαβε και για τα τέλη και για το τεχνική πρόγραμμα (ψηφίζοντας σε όλα «λευκό») ότι εάν δεν υπάρχει «πλάνο» για το πού οδεύει ο δήμος δεν είναι δυνατό να προχωρήσει…

Ο Κώστας Παπακωσταντίνου από την πλευρά του ανέφερε ότι θα περίμενε από την παρούσα δημοτική αρχή να μην φέρει αυξήσεις στα τέλη και βεβαίως δεν ψήφισε τις εισηγήσεις ενώ ο Χρ.Λαϊνάς αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης των μικρών και μεσαίων «στρωμάτων» που πλήττονται.