16.8 C
Aigio
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτα μονοπάτια των αστεριών

Στα μονοπάτια των αστεριών

fiori-kontonikolasΜε ένα εντυπωσιακό μουσικό ταξίδι που θα φέρει τον τίτλο “Στα μονοπάτια των αστεριών” και με ταυτόχρονη παρατήρηση του έναστρου ουρανού με τηλεσκόπια, τιμά φέτος την Ημέρα της Μουσικής η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) την Κυριακή 21 Ιουνίου, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα το πρόγραμμα του φετινού Πολιτιστικού Καλοκαιριού για το Δήμο Αιγιαλείας. Η βραδιά θα φιλοξενηθεί στο υπαίθριο θέατρο “Γιώργος Παππάς” που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης” (Παλαιό Νοσοκομείο), θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. και θα έχει ελεύθερη είσοδο.

Στο πλαίσιο της ξεχωριστής αυτής βραδιάς, το κοινό θα απολαύσει τραγούδια αλλά και πρωτότυπο υλικό, εμπνευσμένο από τη μαγεία του έναστρου ουρανού. Μελωδίες, φωτογραφίες και video αστρονομικών αντικειμένων συνθέτουν αρμονικά την ομορφιά του στερεώματος. Ο ποιητικός λόγος διαδέχεται τον μουσικό, σε μια βραδιά που συνδυάζει την Μουσική με την Αστρονομία. Στο τραγούδι η Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού και στο πιάνο ο Σάκης Κοντονικόλας. Θα συμμετάσχει η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση.

Παράλληλα, μέλη της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας “Ωρίων” θα μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους στη μαγεία του ουρανού, οργανώνοντας παρατήρηση με τηλεσκόπια, όπως και ενημέρωση σε θέματα ουρανογραφίας και αστροφυσικής.

Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.

Φέτος οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής συμπίπτουν με τα 20 χρόνια από την υπογραφή της χάρτας της Βουδαπέστης, η οποία δημιούργησε το δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής. Συμπίπτουν επίσης με τα 30 χρόνια του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, που ξεκίνησε από την Αθήνα το 1985, με πρωτοβουλία της αείμνηστης υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular