Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε ο 1ος Λαϊκός Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την άρτια διοργάνωση οι δρομείς του 1ου Λαϊκού Ημιμαραθωνίου Αιγιαλείας έφυγαν από την Αιγιάλεια με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αν και ήταν πρώτη φορά της διοργάνωσης κατάφερε και να αποσπάσεις πολύ καλές κριτικές.

Περίπου διακόσιοι πενήντα δρομείς συγκεντρώθηκαν στο Διακοπτό όπου ήταν η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου. Σε όλη τη διαδρομή και μέχρι να φτάσουν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων οι δρομείς συναντούσαν κόσμο που τους χειροκροτούσε και τους ενθάρρυνε να συνεχίσει τη διαδρομή. Η διοργάνωση ήταν άψογη, από τη σηματοδότηση και τη χιλιομέτρηση μέχρι τους διοργανωτές, τους εθελοντές αλλά και τους προσκόπους που ήταν σε κάθε σημείο ώστε να προσφέρουν νερά στους δρομείς και οι κριτές με ειδικό περιβραχιόνιο για να δίνουν το στίγμα της διαδρομής.

Στον τερματισμό μια σακούλα με αναμνηστικά και συμβολικά δώρα ήταν αυτό που περίμενε τους δρομείς.

Ο 1ος Λαϊκός Ημιμαραθώνιος που πραγματοποιήθηκε χθες από το Διακοπτό έως το Αίγιο είχε συμβολικό χαρακτήρα και ακολουθούσε τα βήματα του Ανδρέα Λόντου

όταν από τα Καλάβρυτα βρέθηκε στο Διακοπτό και από εκεί κατευθύνθηκε στη Βοτσίτσα την οποία και απελευθέρωσε. Στόχος των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί ώστε να γιορτάζεται η απελευθέρωση της πόλης του Αιγίου της 21 Μαρτίου 1821.

Τη διοργάνωση είχαν το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αιγιαλείας «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία» και ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγίου «Αθηνόδωρος ο Αιγεύς» με τη συνεργασία των Δημοτικών Ενοτήτων Διακοπτού, Αιγίου και των Τοπικών Κοινοτήτων Ζαχλωριτίκων- Ελαιώνα- Ροδιάς – Νικολεΐκων- Ριζομύλου- Βαλιμιτίκων- Τέμενης .

 

Αθ. Σαϊτη