Από την Δημοτική Παράταξη της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αιγιάλειας, “Αιγιάλεια-Νέα Εποχή” του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, εξεδόθη η πιο κάτω ανακοίνωση, σχετικά με το αίτημα του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιάλειας προς το Δημοτικό Συμβούλιο, περί “λήψης απόφασης για την μη αποστολή οποιουδήποτε στοιχείου στην κατεύθυνση της απόλυσης εργαζομένων”.Η ανακοίνωση αναφέρει:“Σήμερα, Πέμπτη 15/11/2012, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας κ. Γιώργος Φιλιππόπουλος, ζήτησε από τον Επικεφαλής της παράταξής μας Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, να συμφωνήσει σε λήψη απόφασης του σώματος “διά περιφοράς” – δηλαδή σε τηλεφωνική συμφωνία όλων των Αρχηγών των Δημοτικών Παρατάξεων – ως προς μία σειρά θεμάτων που η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας προτάσσει ενάντια στην εφαρμογή μέρους του λεγομένου “Μνημονίου ΙΙΙ” και αφορά τόσο στους υπαλλήλους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΤΑ), όσο και στην εν γένει λειτουργία αυτών.

Ο Επικεφαλής της “Νέας Εποχής” δεν συμφώνησε στην επιλεγείσα διαδικασία (διά περιφοράς) λήψης της “κατεπείγουσας” απόφασης με “κοινότυπο” προφανώς περιεχόμενο και ζήτησε από τον κ. Πρόεδρο να συγκαλέσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο ή να εντάξει το θέμα στην προσεχή τακτική συνεδρίασή του.
Άποψη της παράταξής μας είναι, πως τόσο σοβαρά θέματα, όπως  αυτά που απορρέουν και από την ψήφιση του “Πολυνομοσχεδίου” και αφορούν στους Ο.Τ.Α, χρήζουν διεξοδικής συζήτησης από το Δημοτικό Συμβούλιο, μακρυά από “βιαστικά” ψηφίσματα, κλαδικά περιορισμένα ή ακόμα και “συντεχνιακά” προτεινόμενα. Στον Δήμο Αιγιάλειας δε, η εφαρμογή του νέου νόμου προσκρούει σε ιδιαιτερότητες, που πρέπει να τεθούν, να αναλυθούν και να ξεκαθαριστούν απ΄’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές!  
Μετά την παύση της άνω “περιφερόμενης” διαδικασίας, η Παράταξή μας θα καταθέσει αναλυτικά τις απόψεις της για όλα όσα αφορούν στα νέα μέτρα, σε συνάρτηση με τη θεσμική λειτουργία των Δήμων,κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης όποτε κι αν αυτή αποφασιστεί να διεξαχθεί στο Δημοτικό μας Συμβούλιο”.