proskopoi 2systhma patrasΤο 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας συμπληρώνει φέτος τα 90 χρόνια συνεχούς παρουσίας του – επέτειος, που συμπίπτει χρονικά και με την επέτειο 100 χρόνων Πατραϊκού Προσκοπισμού – και συνεχίζει τον εορτασμό με μια σειρά δράσεων το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.
Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδρομή του Συστήματος στη λίμνη Δόξα, μία μικρή και γραφική τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο περίπου 900 μέτρων, που βρίσκεται στο Φενεό Κορινθίας. Εκεί, σε ένα περιβάλλον απαράμιλλου φυσικού κάλλους, τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι, οι Ανιχνευτές και οι Βαθμοφόροι, μαζί με Παλαιούς Προσκόπους, αλλά και γονείς και φίλους του Συστήματος, θα βιώσουν την προσκοπική εμπειρία και θα έρθουν σε επαφή με τη φύση, μέσα από ένα πλήθος δραστηριοτήτων και παιχνιδιών.
Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων (ΕΠΠ) του 2ου Συστήματος Πάτρας, θα συμμετέχουν στην εκδήλωση του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας με τίτλο «Εν Πάτραις 28η Οκτωβρίου 1940» που θα γίνει στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Στην εκδήλωση, περιλαμβάνεται ομιλία του προσκεκλημένου της ΕΠΠ του 2ου Συστήματος Πάτρας, κ. Νίκου Χατζόπουλου, Ιστορικού του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με θέμα «Οι Πρόσκοποι στην κατοχή».
Το πρωί της Τρίτης 28 Οκτωβρίου 2014, το Σύστημά μας θα συμμετέχει και φέτος στην καθιερωμένη παρέλαση για στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, παρελαύνοντας μαζί με τα υπόλοιπα Προσκοπικά Συστήματα της Πάτρας.
Πριν την έναρξη της παρέλασης, στις 11.00 π.μ., στην εστία του 2ου Συστήματος, Τζωρτζ 9 & Καρόλου, τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι, οι Ανιχνευτές, οι Βαθμοφόροι, οι Παλαιοί Πρόσκοποι, αλλά και γονείς και φίλου του Συστήματος, θα πραγματοποιήσουν τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξή της προσκοπικής περιόδου 2014-2015.
Το 2ο Σύστημα, το παλαιότερο προσκοπικό σύστημα της Πάτρας, με 90ετή παρουσία στα δρώμενα της πόλης και συμβολή στη κοινωνικοποίηση των νέων της, περιμένει με χαρά παλιούς και νέους φίλους στις παραπάνω εκδηλώσεις καθώς και στις επόμενες εκδηλώσεις που ετοιμάζει για την κορύφωση του εορτασμού των 90 χρόνων του.