Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται οι Δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις σφοδρότατες βροχοπτώσεις. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας βρίσκεται ήδη τις πληγείσες περιοχές ενώ σ’ όλη την διάρκεια της νύχτας υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, από την Αστυνομία και δυνάμεις του Στρατού καθώς και από τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Καφύρα) για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Μόλις έγινε γνωστό ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της όταν παρασύρθηκε από ορμητικά νερά ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την βαθιά του λύπη για το γεγονός ενώ έχει ήδη ζητήσει πληρέστερη ενημέρωση για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου της.

Ο Περιφερειάρχης έχει ήδη ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρο Μπούφη και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο για την κήρυξη των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο κ. Κατσιφάρας επικαλείται τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν στα δίκτυα υποδομών (εξαιτίας κατολισθήσεων και πλημμυρών), στις αγροτικές καλλιέργειες και στο ζωικό κεφάλαιο και φυσικά στις περιουσίες κατοίκων στους Δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Στη διάρκεια της νύχτας, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψαν προβλήματα, το σύνολο των διατιθέμενων δυνάμεων τέθηκε σε συναγερμό και ζητήθηκε, επίσης, η συνδρομή σωστικών συνεργείων και από γειτονικές περιοχές καθώς και η συνδρομή ελικοπτέρου Puma για τον απεγκλωβισμό πολιτών που είχαν παγιδευτεί από τα νερά. Ταυτόχρονα, υπό τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και άμεση ανταπόκριση στις κλήσεις των πολιτών που κινδύνευαν από τις πλημμύρες.

Μεγάλο βάρος δίνεται στο Νοσοκομείο Πύργου όπου από τα νερά της βροχής έχει πλημμυρίσει ο υπόγειος χώρος με κίνδυνο να υποστούν ζημιές μηχανήματα του Νοσοκομείου, η γεννήτρια παροχής ρεύματος κ.α.

Να σημειωθεί ότι με ευθύνη της Περιφέρειας άμεσα θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και θα ζητηθεί η αποζημίωση όσων επλήγησαν από τις καταστρεπτικές πλημμύρες των τελευταίων ωρών.